Süper Lig'in 24. hafta maçı için Gençlerbirliği deplasmanına giden Beşiktaş, 3 gün önce oynanan 120 dakikalık kupa maçının yorgunluğu, stoperlerinin yokluğunu yaşıyordu. Bu durumun karşılaşmaya nasıl yansıyacağı merak ediliyordu. Rekiplerin maçlarını hakem dokunuşlarıyla kaanması, Beşiktaş için 3 puanı daha da önemli hale getirdi. Zirveyi paylaştığı rakiplerinden geri düşmek istemeyen Beşiktaş, 3 puanı 3 golle ve güzel oyunla alınca, rakiplerine Kartal'ın nefesini hissettirdi. 51 puanla zirvenin ortağı olduğunu gösterdi.

Beşiktaş, karşılaşmanın hemen başında Rosier'in pasıyla buluşan Ghezzal'ın müthiş şutu "doksan" diye tabir edilen köşeden filelerle buluşunca karşılaşmaya 1-0 önde başlamış gibi oldu. 9. dakikada Ghezzal'ın pasında Abubarak'ın vuruşu savunmaya takıldı. 21. dakikada Ghezzal'ın pasında yakın mesafeden vuruşu Nordfeld son anda araya girerek kornere çelmeyi başardı. 27. dakikada da kaçan net bir pozisyon daha izledik. Sağ kanattan Ljacic'in ortasında Abubakar kafayı vurdu ama top direk dibinden auta gitti.

31. dakikada ev sahibi Gençlerbirliği maçta ilk pozisyonu buldu. Maçın Gençlerbirliği adına beraberliği yakalama şansının kaçtığı bir pozisyondu. Canderias'ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Ersin, yüzde yüzlük golü önledi.

Beşiktaş, pozisyonlar bulsa da top filelerle buluşmayınca ilk devre 1-0'lık skorla kapandı.

İkinci devre Gençlerbirliği, rakibini pres yaparak durdurmaya ve baskı kurmaya çalışsa da, Beşiktaş pozisyonlar bulmayı sürdürdü. 48. dakikada Ljacic'in pasıyla buluşan Ghezzal'ın köşeye giden vuruşu, az farkla auta gitti. 75 ve 76. dakikalarda Beşiktaş gole yaklaştı ama skor değişmedi.

89. dakikada savunma arkasına atılan topu Cenk Tosun yerden filelere yollayınca, Beşiktaş ikinci gole kavuştu. Uzatma dakikalarında kornerden başlayan pozisyon defenstan sekince, Sousa topuk basıyla Cenk'i topla buluşturdu. Cenk düzgün bir vuruşla skoru tayin eden golü kaydetti.

Eksik ve yorgun Kartal, Ankara'da Gençlerbirliği'ni 3 golle geçerek 3 puanı hanesine yazdırdı ve İstanbul'a istediğini almış olmanın mutluluğuyla döndü.