Uluslararası şeflerin katılımıyla gerçekleşen festivalde, gastronomi eğitimi alan bin 500 öğrencinin hazırladığı tabaklar; yurt içinden ve yurt dışından katılım sağlayan jüri tarafından değerlendirildi. Festival kapsamında çeşitli kategorilerde dereceye giren yarışmacılar için özel bir ödül töreni düzenlendi. Türkiye genelinde yaklaşık 42 üniversite ve yaklaşık 107 liseden öğrencilerin katıldığı festival, genç şeflere uluslararası arenada kendini gösterme fırsatı sundu.
Festivale katılım sağlayan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek önce stantları gezdi daha sonra festivale özel yemek pişirdiler.
Festivalde konuşma yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, “Bugün Bahçelievler Kongre Merkezi’mizde Türkiye Aşçılar Federasyonu’yla Bahçelievler Belediyesi iş birliğinde 22’nci Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali düzenliyoruz. Burada yurt dışından ve yurt içinden gelen yaklaşık 240 jüri üyemiz ve aynı şekilde hem yurt dışından hem de yurt içinde katılım sağlayan bin 500 yarışmacı arkadaşımız var. Buradaki amacımız genç yetenekleri, aşçılarımızı ve şeflerimizi ivmelendirmek aynı zamanda onların bu yeteneklerini tüm dünyaya duyurmak. Türk gastronomisini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Yarışmacılar burada sanatlarını sergileyecekler. Yemek bir şifadır. Bunu bir hekim olarak söylüyorum. Yediğiniz şey sizi çok etkiler. Kaliteli, temiz ve hijyenik yemek çok önemli” dedi.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Pastacılık ve Sanat Dalları Milli Takım Kaptanı Erdal Elveren, “Burada farklı ülkelerden yaklaşık 80 tane sanat eseri geldi. Burada görünen düğün pastası, minyatür çalışmaları şeker hamurundan yapıldı. Bakliyatlardan da heykeller, çalışmalar ve tablolar hazırlanıyor. Yarışmamız 4 gün sürecek” diye konuştu.