Öncelikle İdlib'de şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum.
Maç boyunca sadece "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atan ve ellerindeki anlı bayrağımızı dalgalandıran Alanya seyircisine de teşekkür ediyorum. Süper Lig ve tüm alt liglerdeki tüm spor kulüplerimizin ve sporcularımızın bu kalleş saldırıda verdiği birlik ve beraberliğin, spor içinde devamlı kalmasını dilerim.

Alanya, gerek ligdeki yeri, gerek futbolu ile Beşiktaş maçını önemli hale getiriyordu. Geçen haftaki Trabzon maçındaki güzel oyun, Alanya karşısında da beklentileri yükseltti. Beşiktaş'ta Sergen hocadan sonra kaleci Karius hariç tüm oyuncuların performansının bir tık arttığını görüyoruz.

Karşılaşma boyunca her iki takım da birbirlerini kontrol ederek oynadı. Beşiktaş, önceki maçlara göre kanat bindirmelerini daha fazla yaptı. Alanyaspor, 37'inci dakikada kaleci Karius'un ikramı sayılacak golle öne geçti. Bu golden sonra rakip kalede baskı kuran Beşiktaş, Gökhan'ın 39'uncu dakikada bomboş pozisyonda golü kaçırınca sonuç alamadı. İlk yarı Alanya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarıya Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki gibi ayağa pas ve atak oyunla golün geleceğini gösterdi. 51'inci dakikada usta ayak Atiba'nın şutunun üst direkten dönmesi, Alanya adına şanstı. Beşiktaş golü ancak 70'inci dakikada Elneny'nin asistine Burak'ın kafa vuruşuyla buldu. Beraberlik golünün ardından Beşiktaş oyuna tamamen ağırlığını koydu. Sergen hocanın Boateng'i sahaya sürmesinin de bunda katkısı oldu.

Beşiktaş galibiyet golünü ararken, 87'inci dakikada Alanya ceza sahasındaki karambol sırasında topun elle teması sonucu kazanılan penaltıyı gole çeviren Burak, Kartal'ı 3 puana uçurdu.

Beşiktaş'a, Trabzon ve Başakşehir'e kaybedilen puanların ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Sergen hocanın geçen haftaki açıklamasında "Seneye bizimle olmayacak dediği" Karius'a kaleyi teslim etmesi bir hataydı. Adem'i kulübede oturtup Boyt'u oynatması bir mesajdı. Sergen hocadan önce 8 maç yenilen Beşiktaş ve Sergen hocadan sonraki oyun ve alınan skorlar, kan değişiminin ne kadar geç kalınmış bir karar olduğunu da gösterdi bizlere.

Ankaragücü'nün ardından Galatasaray maçında elde edilen sonuçlar Beşiktaş'ın ligdeki pozisyonunu belirleyecek. Hep birlikte 2 hafta sonraki tabloyu göreceğiz.