Bu hafta hepimizi derin bir üzüntüye sokan tiyatro,sinema ve dizi oyuncusu Erdal Tosun'un ölüm haberi oldu.

İstanbul Sarıyer'de meydana gelen korkunç kazada sanatçı Erdal Tosun hayatını kaybetti. Levent'ten Sarıyer yönüne giden bir otomobilin sürücüsü kavşakta direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç, oyuncu Erdal Tosun'un otomobilinin üzerine düşüp yola savruldu. Erdal Tosun tavan kısmı çöken aracın içinde oracıkta yaşamını yitirdi. Acı haber sonrası ailesi gözyaşları içinde hastaneye koştu. Erdal Tosun'un böbrek rahatsızlığı yaşadığı, kaza anında da diyalize girmek için yola çıktığı öğrenildi.

Bir can daha bir dikkatsiz sürücü yüzünden yitip gitti.

Bir aile yine bir sorumsuz sürücünün yüzünden yıkıldı. Dikkatsiz bir sürücü yüzünden evlerinin direği gitti. Haberi ilk alanlardanım ve duyduğumda bu kadar talihsiz bir kaza sonucunda Erdal Tosun'u kaybettiğimize inanamadım.

Ben Erdal Tosun'u 1994 yıllarından itibaren tanırım. O seneler de kendisi Show TV'de yabancı filmlerin Türkçe dublajını yapardı. Çok tonton ve sevecen biriydi.

Ben o senelerde mesleğe yeni başlamıştım ve onun dublaj yapmaya geldiği Senkron TV'de çalışıyordum. Erdal Tosun seslendirme için şirkete geldiği günlerde uzun saatler kalırdı. Burada kendisiyle bir çok kes samimi içten sohbetlerim oldu.

Daha sonraki yıllarda magazin gazeteciliğinde muhabir olarak aktif olduğum dönemlerde kendisi ile bir çok projede röportaj da yaptım.

Erdal Tosun hiç bir zaman popüler kültürün bir parçası olmadı. Her zaman mesleğini en önde tuttu. Hiç bir dönem magazinin sansasyonel bir fügürü olma çabasına girmedi,  tercih etmedi. İşini hep adam gibi yaptı. Kendisini ve kalbini, o adamlığını bilen biri olarak ailemden birini kaybetmişçesine çok üzüldüm. Allah mekanını cennet eylesin!  nurlar içinde uyusun inşallah!!!

Trafik terörüne kurban verdiğimiz Türkiye'nin gönlünde taht kurmuş ünlülerimizi de hatırlayarak ruhlarını şad edelim;

Erdal Tosun'un değerli babası ve Türk tiyatrosunun önemli ismi Necdet Tosun da bir iş için gittiği Almanya'da trafik kazası geçirmişti. Daha sonra İstanbul'a getirilen oyuncu, iki hafta sonra 10 Mayıs 1975'te son nefesini vermişti.

Kerim Tekin, henüz 23 yaşındaydı.1998 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayata gözlerini yummuştu..

Ajlan trafik kazasına kurban gittiğinde sadece 29 yaşındaydı.

Barış Akarsu 2007 yılında doğum gününde (29 Haziran) Bodrum Torba kavşağında trafik kazası geçirmiş, beş gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Uzay Heparı1994'te kısa süre önce aldığı motoru ile Demet Akbağ'ın park halindeki arabasına çarpmıştı. Ağır yaralanan müzisyen, 11 gün süren bitkisel hayatın ardından, 31 Mayıs 1994 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Boran Kaya 2000 yılında Kaş'ın Kalkan beldesinden dönerken geçirdiği trafik kazasında ölmüştü..

"Kıvırcık Ali" olarak tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz'in Çatalca Tepecik mevkiinde meydana gelen kazada otomobili takla atmış ve hayatını kaybetmişti.

Onları zamansız trafik terörüne kurban verdik... Rahmetle anıyoruz!

Daha o kadar önemli sanatçılarımızı yitirdik ki yazmakla bitmez.

Yıllardan beri gerek vatandaşlarımız gerekse böylesi değerli sanatçılarımızı kurban vermeye her geçen gün de devam ediyoruz.

Hâlâ caydırıcı  cezalar yok! Hal böyle olunca da tedbirsiz, sorumsuz sürücüler can almaya devam ediyor.

Umarım gerekli yaptırımlar en kısa zamanda yapılır ve bu trafik terörüne az da olsa bir dur denir.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın