65. Hükümet kuruldu kabineye yeni giren bakanlar ile yer değiştiren ve yerini koruyan 27 isim göreve başladı. Kabinenin başı Başbakan Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı döneminde yaptığı icraatlarının vermiş olduğu tecrübe ve özgüven ile Başbakan olarak yeni bir yola çıkıyor. Yeni hükümetten beklenti büyük terörün sona ermesi ve ülkenin normale dönmesi, bekleyen projelerin hayata geçmesi ve bu süreçte sekteye uğrayan 2023 hedefine yönelik belirlenecek yeni stratejiler 65. hükümeti bekleyen en acil ve temel konular. Bakalım Yıldırım kabinesi bu zorlu sınavı nasıl verecek önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Makama Değer katanlar...

65. hükümet göreve başlarken kabinenin yeni Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ilk ziyaretini memleketi Kars'a gerçekleştirdi. Hemşerileriyle buluşan Bakan Arslan yeni dönemde icraatlarının devam edeceğini söylerken; makam sahiplerine ders niteliğinde çok önemsediğim bir açıklamada bulundu. " Önemli olan makamlara oturmak makamların bize değer katması değildir. Bizler makamlara değer katmalıyız." Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ı tanımam Başbakan Binali Yıldırım 65. Hükümeti açıklarken ismini ilk defa duydum. Bundan sonra kendisini ve icraatlarını yakından takip edeceğimi söylemek istiyorum.

Ahmet Arslan kimdir?

Bakan Arslan, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra özel sektörde çalışmaya başlamış ve çekirdekten bugünlere gelmiş. Özel sektörde 7 yıl çalıştıktan sonra Pendik Tersanesi'nde çeşitli görevlerde bulunmuş, daha sonra ise Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürütmüş. Türk Dünyası Mühendislik Ödülü, Fahri Profesörlük unvanlarına da sahip olan Bakan Arslan, üç dönemdir Kars milletvekili.

Kimsenin makamına oturmuyor.

Bakan Arslan, uzun yıllardır yöneticilik yapmasına karşın ise ziyaretlerinde hiç kimsenin makamına oturmayan bir isim. Arslan, kimsenin makamına oturmamayı ise iş hayatına başladığı günlerde kendisine prensip edindiğini söylüyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan memleketi Kars'ta yaptığı açıklamada "Yaklaşık 36 yıldır bu prensibimi devam ettiriyorum. Bu prensibimin sebebi ise herhangi bir makam sahibinin makamına kendisinin oturması gerektiğine olan inancım. Makamın da seviyesi hiç önemli değildir. Bir bakkal olsun, bir manav olsun, bir müdür olsun, herkes kendi makamında oturmalı. Genel müdürlüğümde de, milletvekilliğimde de her nereyi ziyaret ettiysem makam sahibi makamında oturur, oturmuyorsa da karşımızda oturur. Bugüne kadar oturmadım, umarım bugünden sonra da mecbur kalmayız" diyor.

Bakan Ahmet Arslan bu anlayışını bakanlık görevi süresince devam ettirmek istediğini söylüyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 100 bin kişilik bir aile olduğunu vurgulayan Bakan Arslan; bu makama değer katabilmek adına herkesin duasını talep ediyor. 100 bin kişilik ailemizle gecemizi, gündüzümüze katacağız, bu makama layık olmak için çabalayacağız" diyor.

Liyakat ve işin ehline verilmesi her toplumda önemsenmesi gereken bir durumdur. Bu bağlamda Bakan Arslan'ın açıklamalarını umut verici sözler olarak görüyorum. Makamın bireye değil bireyin makama değer kattığı bir yönetim anlayışı Türkiye'ye çok önemli kazanımlar sağlayacaktır.