Yetenek Allah’ın insana verdiği kıymetli bir hazinedir. Kullanmasını bilen hayatta başarıya ulaşır. Sporcu, yeteneğini düzgün karakteri ile birleştirebiliyorsa kendi hayatının şampiyonu olabilir. Öncelikle kendi hayatının şampiyonu olan sporcu başkalarının zihninde de şampiyon olur.

Amerikalı eski Basketbol oyuncusu ve Antrenörü John Robert Wooden; Yetenek yoksulun servetidir. Karakteriniz, şöhretinizden önemlidir. Karakteriniz, siz ne iseniz odur. Oysa şöhretiniz, başkaları sizi ne sanıyorsa odur! diyor.

Bir milyar dolarlık yetenek

Yeteneğini, servete dönüştüren dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun hayat hikayesi, kendi hayatının şampiyonu olacak sporculara örnek olacak nitelikte. Santo Antonio olarak bilinen dağlık bir bölgede dünyaya gelen Ronaldo'nun çocukluğu çok zor geçmiş. Zor şartlarda futbola başlayan Ronaldo şuanda dünyanın en çok kazanan futbolcusu.

Ailenin dördüncü çocuğu olarak, dünyaya gelen Ronaldo'nun aşçılık yapan annesi ve belediyede bahçıvanlık yapan, 2005 yılında da alkolle olan uzun süreli savaşını kaybeden babası evi geçindirmekte oldukça güçlük çekiyormuş. Babası tarafından henüz 7 yaşındayken amatör bir takım olan Andorinha'ya götürülen Ronaldo, burada kuzeni Nuno ile birlikte futbol hayatına ilk adımını atmış.

Ronaldo'nun ilk antrenörlerinden olan Francisco Afonso, Goal dergisine verdiği röportajda Ronaldo’yu şöyle anlatmıştı. "Başından beri onda özel bir şeyler vardı, bunu görebiliyordunuz. Küçüktü ama çok azimliydi. Defans olarak başladı ama kısa süre içinde farklı yerlere geldi. İki ayağını da çok etkili kullanabiliyordu. Teknik ve çok hızlıydı. En önemlisi de, antrenmanları asla aksatmadı. Her zaman topu isteyen oydu. Futbol onun her şeyiydi ve eğer oynayamıyorsa çılgına dönüyordu."

Profesyonel futbol kariyerine ülkesinin Sporting Lizbon takımında başlayan Ronaldo, 2003- 2009 yılları arasında İngiltere Premier Ligi takımlarından Manchester United takımının formasını giydi. 2008-2009 sezonunun sonunda İspanyol ekibi Real Madrid’e transfer olan Cristiano Ronaldo 10 Temmuz 2018 tarihinde Real Madrid’ten İtalya’nın Juventus takımına 100 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

Cristiano Ronaldo bu süre zarfında Manchester United ile 10 kupa, Real Madrid forması ile 16 kupa, Juvestus ile 3 kupa kaldırırken, Portekiz Milli Takımı forması ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonluğuna ulaşmıştı. Cristiano Ronaldo profesyonel futbolculuk yaşamında 1 milyar dolarlık servete ulaşarak tarihe adını yazdırdı.

Ronaldo; dünya spor tarihinde tüm branşlardaki profesyoneller arasında 1 milyar dolar servete ulaşan ünlü golfçü Tiger Woods, tüm zamanların en iyi boksörlerinden biri olarak görülen Floyd Mayweather ile birlikte bu servete ulaşan üçüncü sporcu ve ilk futbolcu oldu.

Saha içinde yeteneği, dışında insanlığı ile ön plana çıkan profesyonel…

Cristiano Ronaldo futbol hayatındaki ilk hocası Francisco Afonso’nun söylediği gibi özel bir futbolcu. Teknik becerisini hızıyla birleştiren, iki ayağını da etkili kullanabilen müthiş bir yetenek. Yaptığı işe saygı duyan antremanları hiç aksatmayan tam profesyonel. 35 yaşında olmasına rağmen fit görüntüsüyle, hızıyla, azmiyle gençlere örnek bir futbolcu.

Saha içerisinde yeteneği ile ön plana çıkan Ronaldo, saha dışında gösterdiği örnek davranışlarıyla da dikkat çekiyor. Filistin ve Suriye halklarına yönelik sosyal medyada yayınladığı destek mesajlarının dışında yaptığı maddi yardımlarla da ön plana çıkıyor.

Ünlü futbolcu Ramazan aylarında Filistin’de kurulan iftar sofralarına milyon dolarlar bağışlayarak destekte bulunuyor. Filistin ve Suriye konularında hassaslığı ve cömertliğiyle bölge halklarının kahramanı olmuş durumda.

 Cristiano Ronaldo’nun Suriyeli çocuklar için yayınladığı; Merhaba bu mesajım Suriye’deki çocuklar için. Çok fazla acı çektiğinizi biliyorum. Ben ünlü bir futbolcuyum ama gerçek kahramanlar sizlersiniz. Umudunuzu kaybetmeyin. Tüm dünya sizinle, sizi önemsiyoruz. Yanınızdayım diye mesaj göndermesi samimiyetinin bir göstergesiydi.

Yeteneğini, çalışkanlığıyla, azmiyle, işine olan saygısı ve sevgisiyle servete çeviren Ronaldo, aynı zamanda saha dışında gösterdiği insanlığıyla milyonların sevgisini kazanmış bir sporcu. Spora yeni başlayan yeteneklere örnek olsun. Sporcu yeteneği ile karakterini servete dönüştürünce hem kendi hayatının şampiyonu oluyor hem de milyonların kalbide zirveye çıkıyor.