Amerika için son günlerde hep şu cümleyi kullanıyoruz:

"Dost ve müttefik olarak gördüğümüz Amerika'ya inanmıyoruz."

Özellikle Suriye, bölge, PKK ve YPG konularında bugüne kadar ne söyledilerse hep tersini yaptılar. Bizi sürekli oyaladılar. Bugün de oyalamaya devam ediyorlar.

İşte Amerika'nın son oyunu:

ABD, PKK'nın büyük hezimet yaşadığı Afrin'e, 1990'lı yıllardan bu yana Guam adasında özel eğitim verdiği teröristleri getirmeye başladı. ABD'nin yurt dışındaki en büyük ikinci üssü Guam'da PKK'lılara uçak ve helikopter kullanımı ile antitank, uçaksavar ve dijital mayın eğitimi veriliyor.

PKK/PYD'ye silah yağdıran ABD, şimdi de özel olarak yetiştirdiği teröristleri sahaya sürdü. ABD, PKK'nın büyük hezimet yaşadığı Afrin'e, 1990'lı yıllardan bu yana Guam adasında özel eğitim verdiği 70 teröristi getirdi. Guam'da PKK'lılara uçak ve helikopter kullanımı ile antitank, uçaksavar ve dijital mayın eğitimi veriliyor.

Daha geçen hafta Amerikalı üst düzey yönetim ve askeri kanat ne diyordu:

"Türkiye ile terörle mücadelede beraber hareket edeceğiz."

Gel de inan.

Terör örgütü PKK/PYD'ye her türlü desteği veren ABD, şimdi de özel olarak yetiştirdiği teröristleri sahaya sürdü. ABD'nin 1990'lardan itibaren Guam Adası'nda özel eğitimden geçirdiği teröristler Afrin'e taşındı. Antitank, uçaksavar, dijital mayın tuzakları askeri taktik-strateji ve manevralar konusunda özel eğitim alan teröristlerden en az 70'i sıcak hatlarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı savaşıyor.

Gelişmelere göz atmaya devam:

ABD'nin Guam'da özel eğitim vererek saha sürdüğü teröristler aynı zamanda HAT adı verilen sözde PKK Özel Harekât Timi'nin de çekirdeğini oluşturuyor. ABD, Afganistan-Bagram Üssü'nden sonra ülke dışında inşaa ettiği en büyük ikinci askeri üs olan Guam'da 1996 yılından beri teröristleri eğitiyor.

Irak, Suriye, İran ve bazı Avrupa ülkelerinden Guam ABD Askeri Üssü'ne götürülen Kürt gençlerine, uçak ve helikopter kullanımından ağır silahlara, kimyasal uzmanlığından, siyaset, hukuk, uluslararası ilişkiler alanına kadar geniş yelpazede eğitimler veriliyor. En az 1 yıl eğitim alan teröristler daha önce Irak'a gönderilirken 2000'lerin başından itibaren Suriye ve İran'a da ihraç ediliyor.

Afrin'de TSK ve ÖSO'ya karşı sahaya sürülen PKK'lı teröristler Pasifik'teki Guam adasında eğitiliyor. PKK'lı teröristlerin kullandığı silahlar ile giydiği elbiseler, ABD özel kuvvetlerinden farksız. ABD'nin en gelişmiş silahları ile gece görüş dürbünlerini kullanıyorlar.

İddialar ve gelen haberler şu gerçeği de ortaya koyuyor:

ABD'nin Guam Adası'nda eğiterek sahaya sürdüğü PKK'nın Özel Harekat Timi kullandığı silahlardan giydiği özel üniformalarına kadar ABD'nin özel kuvvetlerinden farksız. Tepeden tırnağa her türlü donanımı ABD tarafından karşılanan HAT'lar ABD'nin en gelişmiş silahlarını kullanıyorlar.

PKK'nın Suriye ve Irak'ta ABD tarafından verilen termal şemsiyeleri Şeyh Hadid ve Kefer Cenne bölgelerinde ilk kez görüntülendi. Türk savaş uçaklarının yüzde yüz isabetle vurduğu Kefer Cenne terör eğitim kampı ve Şeyh Hadid kasabasında ölen PKK'lılardan birçoğunun termal şemsiyelerin altında can verdiği görüldü.

Şu noktaya dikkat:

Mehmetçik Afrin'de destan yazıyor. Önündeki tüm engelleri de yerle bir ediyor. Afrin'den sonraki hedef Menbiç olacağına göre Amerika, bu alanda yeni oyunları sahaya sürer mi?

Bu satırlar yazılırken, Beyaz Saray'da Amerika-İsrail arasında üst düzey görüşmeleri yapılıyordu. İsrail YPG'ye doğrudan destek veriyor. Suriye'deki terör örgütleri İsrail için de önem taşıyor.

İsrail için önemli olan her şey Amerika için de önem taşıdığına göre bundan sonraki gelişmelerin nasıl seyredebileceğini aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz.