Uzun yıllardır magazin dünyasındayım.

Bir çok ünlü isimle sayısız röportajlar yaptım, hâlâ da yapmaktayım.
Bazı sanatçılarımızı mesleklerinin dışında başka özellikleri ile de tanıyoruz. Bu hafta gittiğim bir restoranda bu mekanı  bir  çok ünlü ile ilişkilendiğimi fark ettim.
Aslında sadece ben değil, meslektaşlarımla sohbet ederken konu sanatçılar olunca da bu restoranı  ve başka mekanlarla beraber isimlerini andığımızı fark ettik.
Genelde de sıklıkla  gittiğim Bodrum Mantı restoran yukarıda bahsettiğim mekanların başında geliyor.

Yaklaşık on seneden fazla oldu. Magazini yakından takip edenler hatırlar, Hülya Avşar' ın kız kardeşi Helin Avşar o senelerde bu mekanın WC sinde uygunsuz yakalandığı haberleriyle çok konuşulmuştu. O dönemde ve daha sonraki yıllarda bu haber en çok konuşulan magazin haberlerinin  başında geldi. Daha sonraki yıllarda rahmetli Levent Kırca yine bu mekanda magazin gazetecileri yemek yerken kendisini çekiyorlar diye meslektaşlarımla kavga etmişti.

Bodrum Mantı'ya,  Cem Yılmaz' dan Murat Boz'a,  Demet Akalın'dan Hande Yener 'e  kadar hemen hemen her ünlü gelir ve gider. Hal böyle olunca işletme de  magazin gazetecilerinin de gerek gündüz gerekse akşam bir çok kez uğrayıp kontrol altında tuttukları bir mekan oluyor.

Bazen bu ünlülerimiz magazinci dostlarımızı o an  karşılarında görmek istemediğinden dolayı çok sık olmasa da tatsız  anlar yaşanıyor. Bu mekan genellikle ünlülerimizin gidip lezzetli yemekler yiyip sohbet ettikleri nezih ve temiz bir mekandır. Bana ve bir çok magazinci arkadaşımla ortak düşüncemizdir, mekan çalışanları ve sahipleri bugüne kadar mekanlarına giren bir ünlü için bizi bir kere dahi  aramış değillerdir. Bir çok mekan magazincileri arayıp "mekanımızda şu ünlü var gelin çekin" diye tanıdığı magazincileri ararlar. Çünkü çekilince yerlerinin reklamı yapılıyor. Ama Bodrum Mantı'da bu asla bir kere bile olmamıştır.

Bu mekanı kaliteli, lezzetli, güler yüzlü hizmetinin karşılığında ünlüsü de ünsüzü de tercih ediyor. Üstelik Bodrum Mantı'nın sahipleri Cengiz ve Hasan Yanar kardeşler mutfaktan yetişerek bugünlere gelmiş iki kardeştir. Emekçi kardeşler işçilikten yükselerek İstanbul'un  bir çok semtinde yeni şubeleri ile büyüyen bir zincire sahipler. Ünlülerin uğrak yeri olmasına karşın fiyat politikalarında abartı olmaması nedeni ile orta direğin de gidebildiği kaliteli bir yer.

Yemek ve magazinin buluştuğu bu işletme  magazinin önemli simaları ile adı anılan bir mekan olmayı başardı.  Bodrum Mantı, gerek ünlülerle bir araya gelmek, gerek uygun fiyata kaliteli yemek yiyip güzel vakit geçirilecek mükemmel bir mekandır.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın