Ülkemizde son yıllarda çocuk istismarı ve hayvanlara yapılan eziyet çok tartışılıyor. Toplumun her köşesinden idam sesleri yükseliyor. Her zaman olduğu gibi sanat camiası da bu tartışmalarda etkin rol oynuyor. Sosyal medya hesabı  Twitter üzerinden Ağrı'da kaybolan ve 18 gün sonra dere kenarında cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümü ardından idamın gelmesine yönelik hashtag açıldı.

Bu açılan hashtag'ler içinde ünlü oyuncu Berna Laçin de var. Laçin' in de dahil olduğu hashtag' teki yazısıyla sanatçı resmen taşa tutuldu. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in mezarının bulunduğu ve Müslüman aleminin kutsal şehri Medine için şu ifadeleri kullandı.

 "İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler ,hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!" dedi.

Bunun üzerine aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu Twitter kullanıcılarından yoğun tepki alan Laçin, kendisinin İslamiyet ile ilgili tek bir kelime etmediğini, ifadeleri Medine'de yaşayanlara yönelik söylediğini iddia etti.

Bu gelişmeler üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, Laçin'in halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette yazı yayınladığının ve bu yazıya karşılık muhtelif sosyal medya sitelerinde yoğun tepkiler oluştuğunun tespit edildiğini belirtti.

Başsavcılık, işin gerçeğini araştırmak üzere Berna Laçin hakkında 'Halkın Dini Değerlerini Aşağılama' suçu kapsamında soruşturma başlattı.

Bence Laçin yanlış anlaşıldı. Ben şundan eminim ki bir çok kişinin düşündüğü gibi bu sözleri  Peygamber Efendimiz yada sahabeleri üzerinden kullanmadı. O dönem de, bu dönemde olduğu gibi yanlış ve müslümanlığın asla kabul etmediği uygunsuzluklar yaşandığını kastettiğini düşünüyorum. Bizler de müslüman bir toplumuz ama baktığımızda yaşanan ahlaksızlık ve vicdansızlıklar hiç te müslüman olan insanların yapacağı işler değil.

Yani her dönem ne kadar müslüman bir toplum da olsa, ahlaksız ve vicdansızlıkların yaşandığını, önemli olanın ehli sünnet müslüman olmaktan geçtiğine dikkat çekmek istedi diye düşünüyorum.

Her zaman söylerim yazının duygusu insana çoğu zaman geçmez. Eminim Berna Laçin' i sözlü dinlesek, sözün yazıya göre tesiri, duygusu daha iyi anlaşılır.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.