Zaman zaman corona virüsüyle ilgili endişelerini dile getiren ünlüler, virüsün ülkemize gelişinin ardından daha da dikkatli olmak gerektiğini sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarıyla vurguladılar.

Bu hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizdeyurtdışı seyahatinden dönen bir kişide corona virüsünün görüldüğünü açıkladı. Bu haberin ardından ünlü isimler de sosyal medya hesapları üzerinden takipçilerini uyardı.

ENİS ARIKAN; ;Gece yarısı Sağlık Bakanı'nın açıklama yaptığı sırada televizyon izleyen Enis Arıkan, Instagram hesabının hikaye kısmında o anları paylaştı ve ilk iş olarak eline ve kollarına bolca kolonya sürdü.

DOĞA RUTKAY; İkiz bebekleri olan Doğa Rutkay, oğlunun fotoğrafını paylaşarak, "Nasıl masum evlatlarımız... Olan, bitenden habersiz, bir renkli lego aleminde 'an'da kalabiliyor. Sadece o 'an'ı yaşıyor. Hisleri, elleri o an ne yaşıyorsa ona odaklı. Bana da en iyi bu 'an'lar geliyor işte... Evlatlarıma baktıkça, onlara ve hayal güçlerine hayran kaldıkça 'Bu da geçer' diyorum. Hepimizin iyi şeylere, mutlu saniyelere tutunmaya ihtiyacı var. Ülkemize geçmiş olsun. Dilerim dikkatle korunarak, çevremizi de koruyarak bu keyifsiz dönemden geçer, gideriz..." dedi.

CÜNEYT ARKIN; Usta sanatçı ise son gönderisinde, "Corona virüsü çıktığından beri tokalaşmıyoruz, kucaklaşmıyoruz. Coronadan sonra insanların en sıcak duyguları yok oldu." dedi.

EZGİ SERTEL; Geçtiğimiz aylarda anne olan sunucu Ezgi Sertel ise ülkemizde görülen corona virüs vakasının ardından "Tokalaşmayı, öpüşmeyi bir kenara bırakalım artık" paylaşımını yaptı.

ESER YENENLER; Komedyen ve oyuncu Eser Yenenler ise eşi Berfu Yenenler'in dünkü corona virüs açıklamasının ardından vileda yaptığı anları takipçileriyle paylaştı.

ROBER HATEMO;; "Zorda kalırsanız maske bulamazsanız pratik bir çözüm ıslak mendilden. Çabuk atlatmak için bir süre üzerimize düşen görevlerimizi yapmalıyız. Zorda kalmadıkça seyahat etme. Uzun ve sık el yıka. Kolonya ve dezenfektan sıvılar jeller bulundur yanında. Bağışıklığını yüksek tut iyi uyu. Yaşlılar bir süre acil işi olmadıkça dışarı çıkarmayın . Allah ulusumuzu korusun bence çabuk atlatırız."

Ünlüler bu virüs konusunda neler yapabileceklerini ve yaptıklarını paylaşırken Ajda Pekkan, Aşkın Nur Yengi ve Ata Demirer gibi bazı ünlülerimizde Kıbrıs'taki sahne programlarını iptal etmeyi tercih ettiler.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü 12.03.2020 tarihinde yeni tip corona virüse (Kovid-19) dair yaptığı açıklamada "Türkiye'de bir salgın yok. Tek bir vakanın olması Türkiye'de salgının başladığı anlamına gelmiyor. Bu vaka da ithal vakadır." dedi.

Yakın zamanda Londra dan dönen Kenan Doğulu ve Beren Saat 14 gün kuralına uymadan geçenlerde bir restoran dan çıkarken görüntülenince haber olmuştu. ... Umarım bu corona virüs ülkemize bela olmadan sona erer. Yalnız bizim ülkemizde değil, tüm dünyada artık son bulmasını diliyorum.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın...