TEOG ek yerleştirme 2. tercih ne zaman? TEOG nakil işlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TEOG sonuçlarını ve TEOG tercih sonuçlarını açıkladı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir okula yerleşemeyen lise adayları, TEOG ek yerleştirme 2. tercih ne zaman sorusunu sormaya başladı. TEOG ek yerleştirme 2. tercih ne zaman? TEOG nakil işlemleri ne zaman ve nasıl yapılacak? TEOG ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz. İşte TEOG detayları

TEOG 2. TERCİHLER EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

TEOG puanlarına göre tercih yaptıkları liselerden birine yerleşen öğrenciler şimdi de kayıt işlemlerini gerçekleştirecek ve yeni eğitim-öğretim yılında yerleştirildiği lisede eğitim görecek. TEOG tercih sonuçlarında herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler ise, merakla ek yerleştirmelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. TEOG ek yerleştirme için başvurular 21 Ağustos 2017 tarihinde alınmaya başlanacak ve 25 Ağustos 2017 tarihinde sona erecek. Ek yerleştirme için başvurularını tamamlayan öğrenciler, 28 Ağustos 2017 tarihinde ek yerleştirme sonuçlarını öğrenecekler ve yaptıkları tercihler doğrultusunda bir liseye yerleştirilecekler.

NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB’in TEOG 2017 için yayımlayacağı boş kontenjan listelerine bakarak nakil başvuru yerlerini takip edebilirsiniz. Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor. Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz. Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz. Bu işlemleri yapmanız için MEB internet sitesi üzerinden açılacak olan boş kontenjanları takip etmeniz gerekmektedir. Öğrencilerin 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde saat 17.00'ye kadar yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri belirtildi. Açıklamada, "Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir. Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller YEP üstünlüğüne göre merkezî olarak yapılacaktır. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise 18 Ağustos, 25 Ağustos ve 6 Eylül tarihlerinde ilan edilecektir" denildi.