Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı? 29 Temmuz 2017 sonuçları neden açıklanmıyor?

29 Temmuz 2017'de ehliyet sınavına giren sürücü adayları merakla ehliyet sınavı sonuçlarını bekliyor. 10 Ağustos'ta MEB'in sitesinden ilan edileceği belirtilen sonuçlar resmi olarak siteden açıklanmadı. Sürücü adayları direksiyon sınavına girmek için ehliyet sınavı sonuçlarını beklemek zorunda. Sosyal medya üzerinden sitemlerini dile getiren adaylardan bazıları sürücü kurslarından sonuçların öğrenilebildiğini iddia etti. Peki direksiyon sınavı ne zaman? 

29 TEMMUZ EHLİYET SINAVI SONUÇLARI

Binlerce sürücü adayı ehliyet sınavı sonuçlarını heyecan içinde bekliyor.  29 Temmuz 2017 ehliyet sınavına giren yüz binlerce aday MEB'den sonuçları bekliyor fakat bu konuda bir saat belli değil. Ehliyet sınavı sonuçlarınızı sürücü kursu üzerinden öğrenebilirsiniz…

2017 DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

29 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınavının ardından sonuçlar için bekleyişe geçildi. Sınavda sorulan 50 sorudan en az 35'ine doğru yanıt veren adaylar, ehliyet alma sürecinin ikinci aşaması olan direksiyon sınavına katılmaya hak kazanacak. Direksiyon sınavının ne zaman yapılacağı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017 yılı motorlu taşıt sürücü kursiyerleri sınav takviminde yer almıyor. Ancak bir önceki dönemlere bakıldığında direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ve 22 gün sonra yapılıyor.

DİREKSİYON SINAVINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Aday sürücü koltuğuna oturmadan önce heyecanını yenmeli ve konstantre içinde olmalıdır.
Direksiyon sınavına giren aday, kontağı çalıştırmadan önce yapması gerekenler: Koltuk ayarlaması, aynaları ayarlaması, aday manuel vitesli bir arabada sınava girecekse vitesi boşa alması.
Arabayı çalıştırdıktan sonra adayın yapması gerekenler: Aday kolunu pencere tarafına uzatmamalı, her iki eliyle direksiyona hakim olmalı. Hız sınırlarına göre arabayı kullanmalı (ne çok yavaş, ne çok hızlı). Aday yanındaki hocasıyla ve arkadaki görevlilerle konuşmamalı, soru sorulduğunda gözlerini yoldan ayırmadan cevap vermeli.
Şerit değiştirmede hızlı hareket etmemeli; ilk önce geçeceği şerite doğru sinyal vermeli ve yan aynalardan o şeriti kontrol etmeli (Görevlilerin en çok dikkat ettiği durum), diğer şerite geçerken direksiyonu hemen çevirmemeli, yavaşça hareket etmeli.
Direksiyon sınavında aday arabanın içinde 30 dakika kalmışsa, sınavı geçmiş demektir. 30 dakikadan önce eğer aday arabadan indirildiyse, sınavı geçersiz olarak görülmektedir.