DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 tarih verildi

2017 DGS sonuçları için gergin bekleyiş sürüyor. 23 Temmuz'da gerçekleşen sınav sonrası adaylar bir an önce sonuçların açıklanmasını istiyor. DGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak edenler için ÖSYM'den haber var! ÖSYM 2017 DGS sonuçlarının ne zaman ilan edileceğini açıkladı. ÖSYM, sonuçlarınYÖKSİS'ten açıklanacağını belirterek tarih verdi. İşte DGS sonuçlar ne zaman açıklanacak ve DGS sonuçları açıklandı mı sorusuyla baş başa kalanlar için o tarih...

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçları için geri sayım sürüyor. 23 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekleyen adaylar için açıklama ÖSYM'den geldi. 2017 DGS sonuçları 29 Ağustos tarihinde adaylara duyurulacak. DGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 23 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS sınav sonuçlarının 29 Ağustos'ta adaylara duyurulması bekleniyor. ÖSYM geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada DGS adaylarına önemli bir uyarıda bulundu. ÖSYM, 23 Temmuz'da Dikey Geçiş Sınavı'na giren adayların, 14 Ağustos'a kadar kendi üniversitelerine başvurarak eğitim bilgilerinin YÖKSİS'te güncellenmesini sağlamaları gerektiği bildirildi.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

DGS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır. DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A’da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.