2017 KYK burs ve yurt başvurusu ne zaman başlıyor? Burs ve kredi ücretleri ne kadar? 

2017 LYS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteye yeni başlayacak öğrencilerin merak ettiği en önemli konulardan biris de KYK burs ve kredi başvuruları ile KYK yurt başvurusu oldu. Kimler KYK 2017 burs ve kredi başvurusunda bulunabilir? 2017 KYK burs ve öğrenim kredisi ne kadar? KYK başvuruları ne zaman başlıyor? 

2017 KYK BURS KREDİ VE YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KYK yurt başvurusu, e-Devlet üzerinden 14 Ağustos 2017 tarihinde başladı. KYK'ya dair başvuru internet üzerinden yapılırken, kurum başvuruların nasıl yapılacağını kılavuz üzerinden gösterdi. Başvuru işlemleri yaparken kurum başvuru tarihinin son gününü ve saatini açıkladı. Kimlerin başvuracağını açıkladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurt başvurularını 14 Ağustos'ta bugün başladığını açıkladı. Öğrenciler başvuruları e-Devlet üzerinden yapacak. Kurum kimlerin başvuru yapacağını kendi sitesinden açıkladı. Buna göre; ÖSYM ile ilk defa bu yıl bir ön lisans veya lisans programına yerleşen öğrencilerimiz (KKTC’de öğrenim görecekler dâhil). Hâlihazırda bir ön-lisans veya lisans programına kayıtlı olarak öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz (Kayıt tarihi 30.06.2017 öncesi olan ön-lisans veya lisans öğrencileri, KKTC’de öğrenim görenler dâhil) müracaatta bulunabileceklerdir. Başvurular 20 Ağustos 2017 tarihinde saat 23:59’ta sona erecek.

Burs ve öğrenim kredisi müracaatları, her yıl muhtemelen eylül veya ekim veya kasım ayları içerisinde alınmaktadır. Başvurular Kurumun web sayfası üzerinden interaktif olarak alınmaktadır. Burs ve öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Kurum tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırmaktadır. Beyanlarının doğru olmadığı tespit edilenlerin ise burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmektedir. Öğrencilerin, İnteraktif müracaatlarını yaparken her alanı dikkatlice incelemeleri, konuyu tam olarak kavradıktan sonra ilgili alanları cevaplanmaları gerekmektedir. Hatalı, eksik ya da gerçeğe aykırı beyanda bulunma burs ve öğrenim kredisi alımını engellemektedir. Evli olan öğrenciler ise sosyo-ekonomik durumları ile ilgili olarak eşlerinin sosyo-ekonomik bilgilerini ve çocuklarını beyan etmek zorundadırlar. Öğrenciler, müracaatların bitim tarihinden itibaren öğretim durumunda meydana gelen değişiklikleri, müracaat tarihinin bitimini takip eden 30 gün içinde Kuruma durumunu anlatan bir dilekçe ile bildirilmesi gerekli ise belgelemesi halinde değişiklikler değerlendirmede dikkate alınacaktır. Burs ve öğrenim kredisi müracaat sonuçları muhtemelen Kasım Sonu veya Aralık ayları içerisinde belli olmakta ve Kurumun web sayfasında ilan edilmektedir. Ayrıca, öğrencilerin ev adreslerine herhangi bir tebligat yapılmamakta olup sadece burs veya öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin Kuruma vermiş oldukları elektronik posta adreslerine bilgi gönderilmektedir. Bu yüzden elektronik posta adresinizi başvuruda yazar iken doğru yazıp yazmadığınızı kontrol ediniz.

2017 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2017 KYK burs ve kredi ücretlerinde artışa gidileceğini belirtti ancak tam bir rakam dile getirilmedi. İlerleyen günlerde KYK burs ve kredi ücretleri belli olacaktır. 

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.