Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından düzenlenen “Verimlilik ve Teknoloji Fuarı” 31 Ekim Perşembe günü  ATO Kongre ve fuar merkezinde gerçekleştirilen açılış programı ile başladı. Bu yıl ikincisi yapılan Verimlilik ve Teknoloji fuarına; Kamu Kurumları, Özel Sektör Sanayi Kuruluşları, Savunma Sanayi Sektörü, Kalkınma Ajansları, Belediyeler, Sanayi ve Ticaret Odaları, Uluslararası Kuruluşlar, Tarım Sektörü, İletişim Sektörü, Enerji Sektörü, Sağlık Sektörü, Eğitim Sektörü, Ulaşım Sektörü, Bilişim Sektörü ve Ar-Ge Merkezleri temsilcileri katılım gösteriyor.

Türkiye’nin geleceği için çok önemli olan verimlilik ve teknoloji konusunu önemseyen bir paydaş olarak bu organizasyona bende katılım gösterdim. Türkiye’de ve dünyada verimliliğin arttırılmasına katkı sağlayan teknolojik ürünlerin sergilenmesini, bu çalışmaların geniş kitlelere ulaştırılmasını ve verimlilik alanında farkındalığın artırılmasını amaçlayan fuar, yerli ve yabancı şirketleri ve kuruluşları bir araya getiriyor. Ayrıca bu fuar ile birlikte yerli ve yabancı şirketlerin, kuruluşların yakın ilişkiler kurması, karşılıklı proje alışverişlerinin yapılmasıyla birlikte işbirliklerinin kurulması amaçlanıyor.

“Gelecek için teknolojiler” temasıyla gerçekleşen bu yılki fuarın kapsamı içerisinde başta savunma sanayi olmak üzere sanayi, eğitim, enerji, tarım, iletişim, ulaşım ve sağlık sektörlerindeki akıllı çözüm teknolojileri yer alıyor. Ankara’nın en büyük fuarı olan Verimlilik ve teknoloji fuarı, aynı zamanda Ankara’da teknoloji alanında yapılan ilk fuar olma özelliğini taşıyor.

Verimlilik ve teknolojiye sahip olan kuralı belirler…

Verimliliğin arttırılmasıyla birlikte teknolojik yeniliklere de ayak uydurmalıyız. Endüstri 4.0 diyoruz, nesnelerin interneti diyoruz yeni dünya düzeninin kuralları bu eksende belirleniyor. Bu bağlamda; Fırsat buldukça teknoloji fuarlarına katılmaya özen gösteriyorum. Orada gördüğüm yenilikleri, inovatif ürünleri sizlere aktarmaya çalışıyorum. Ayrıca verimlilik başlığı altında çok önemli bir yeri olduğunu düşündüğüm Varlık Yönetimi Sistemini sizlere anlatmaya çalışıyorum. Mevcut varlıklarımızdan optimum fayda elde ederek, risklerimizi minimize etmemiz bizi verimliliğe götürecektir. Bu bağlamda; ISO 55001 Varlık Yönetimi Sistemi standardı bizi tasarrufa yönlendirirken aynı zamanda mevcut varlıklarımızdan en yüksek verimi elde ederek varlıktan değer tahakkuk etmemizi sağlamaktadır.

Verimlilik fuarında start-up sokağı…

Verimlilik ve teknoloji fuarında ilgimi çeken önemli başlıklardan bir tanesi de “Start-Up” ismini verdikleri projeydi. Fuarın yaklaşık üçte birini kapsayan start-up sokağında genç girişimciler teknolojik ürünlerini sergileyebiliyor. Start-up firmaları kendilerine ücretsiz tahsis edilen bu platformda yerini alarak önde gelen büyük teknoloji üretim firmaları ve teknolojiyi kullanan kurumlarla bir araya geliyorlar. Bu bağlamda; Genç girişimcilerin ürettikleri teknolojik ürünler sektörün büyük üreticileriyle buluşurken, aynı zamanda teknolojiyi kullanan müşteriye de ulaşmalarını sağlıyor.

ATO Kongre ve fuar merkezinde düzenlenen Verimlilik ve teknoloji fuarına giriş ücretsiz, www.verimlilikveteknoloji.com adresinden kayıt yaptırıp dijital barkod almanız yeterli. 3 Kasım 2019 pazar günü sona erecek fuara katılmanızı tavsiye ederim.