Venezuala Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Türkiye hayranlığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Güney Amerika ziyaretinde bir kez daha şahit olduk. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na öyle bir karşılama yaptı ki sanki Türk Birliği kurulmuş Turan ordusu askerleri ulu Hakan'ı karşılıyor havasına kapıldım. Hele Venezuala ordusu askerlerinin hep bir ağızdan İstiklal marşımızı okuması muhteşemdi. "Venezuela nire Türkiye nire" Maduro'nun Türkiye aşkı Türk Milletine hayranlığı her Türk gibi beni de fazlasıyla memnun etti.

Nicolas Maduro yakın zamanda Türkiye'ye gelmiş "Diriliş Ertuğrul" dizi setini ziyaret etmiş, kayı boyu bayrağı ile poz vermişti. Dünyaca ünlü kasabımız Nusret ile tuz dökme hareketi yapmıştı. Maduro, Türkiye'nin tarihini, kültürünü, milletini seviyorum diyor. Demek ki Türk tarihini araştırmış ve etkilenmiş adam durup dururken bu hayranlık kendiliğinden oluşmadı zannedersem. Adam Türk tarihini okumuş araştırmış aynı zamanda TRT'de yayınlanan " Diriliş Ertuğrul" dizisini takip ediyor.

Türk Dizilerinin ekonomiye, turizme katkısı... 

Türk dizileri aşk hikayeleri, mafya, derin devlet hikayeleri ile Ortadoğu ülkelerinde reyting rekorlarına koşuyor. Arap ülkelerinden ülkemize sırf bu dizilerin çekildiği mekanları görmek, Asmalı Konak evinde fotoğraf çekilmek, Aşk-ı Memnu'nun evinin önünde selfi çekmek için gelenler oldu. Kurtlar Vadisi oyuncularının fotoğrafları Ortadoğu ülkelerinde duvarlara asıldı. 
Sadece Arap yarımadasında, Ortadoğu'da değil Avrupa ve Güney Amerika Türk Dizileri çok izlenir oldu. Bu işten çok para kazananlar oldu. TED söyleşilerinde bir girişimcinin hikayesini dinlemiştim. Gedikpaşa'da ayakkabıcılık yaparken, Türk dizilerini yurt dışına pazarlayan film dağıtım şirketi kuruyor. Türk dizlerinin etkisi adamın hayatını değiştiriyor. Ayakkabı dükkanı iş yapamadığı için kapatmaya hazırlanırken, arkadaşından aldığı borç para ile bu sektöre giriyor ve dünyası değişiyor.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Türkiye aşkını da bir dizi ile öğrendik. Hem de öyle pembe dizilerimiz, mafya dizilerimiz ile değil ha Türk Milletinin şanlı tarihini anlatan " Diriliş Ertuğrul " dizisinin sıkı takipçisi olduğunu öğrendik. Öyle ki adam dizi setini bile ziyaret edip kostümleri giydi. Kayı boyu bayrakları ile poz bile verdi. Bir bozkurt işareti bekledim ancak yapmadı belki ınstagramdan bir paylaşım yapabilir bu kadar övgüden sonra.
Peki Venezuela Devlet Başkanının Türkiye aşkının ekonomiye bir katkısı oldu mu diye düşündüm araştırdım. İki ülke ticari ilişkileri ne durumda? 
Venezuela 300 milyar varille dünyanın kanıtlanmış en büyük petrol rezervine sahip ülke olarak biliniyor. DEİK Türkiye- Venezuela iş konseyine göre, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun son bir yıl içerisinde ülkemize gerçekleştirdiği 4 önemli ziyaret, iki ülke arasındaki ticaret rakamlarına olumlu yansıdı. Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye ile Venezuela arasındaki dış ticaret hacmi bu yılın 9 aylık döneminde 971 milyon 510 bin dolara ulaştı.
Türkiye'nin bu dönemde Venezuela'ya ihracatı 67 milyon 940 bin dolar olurken, bu ülkeden yapılan ithalat 903 milyon 570 bin 808 dolar olarak kayıtlara geçti.
Bu dönemde Türkiye'nin öne çıkan ihracat kalemleri, hayvansal ve bitkisel katı-sıvı yağlar, mumlar, kauçuk eşya, hububat, un ve pastacılık ürünleri oldu. 
İhracatımız ile ithalatımız arasında oldukça fazla fark var diyebiliriz. Yani daha fazla ithal ediyoruz. Ancak Türk dizileri hesaba katıldı mı bilmiyorum 2018 yıl sonu ve 2019 ilk yarısı verilerine bakmamız lazım. Maduro'nun Diriliş Ertuğrul hayranlığını hesaba katarak 2019 Haziran ihracat rakamlarını bekleyelim.

Bu kadar Maduro'dan bahsettik, ekonomiden, turizme, kültüre farklı farklı konulara girdik. Magazine girmezsek olmaz dimi sosyal medya fenomenimiz twitter fatihi Melih Gökçek'in Maduro üzerinden Kemal Kılıçtaroğlu'na gönderme yapmasını magazin kategorisine sokabiliriz. Melih Gökçek " Kemal Kılıçtaroğlu'nun İstiklal marşını yanlış okuyan bir videosunu Twitter'da paylaşarak, altına "Sayın Cumhurbaşkanımızdan rica edeceğim. Kemal beyi Venezuela'ya göndersin Venezuela ordusundan İstiklal marşının okunuşunu öğrensin" diye yazmış. Melih Gökçek'i magazin dünyası özlemişti. Sahalara bomba bir tweet ile geri döndü...