Bir grup asker darbe girişiminde bulundu. Türkiye'nin pek çok ilinde vatandaşlar sokağa döküldü, darbeci askerlerin ele geçirmeye çalıştığı noktalarda karşı koydu, tankların üzerine çıktı. Ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla darbe girişimine tepki gösterdi.

ECE ERKEN: Allah ülkemi,vatandaşlarımızı,emniyet güçlerimizi ve tabiiki bir grup hayalperest (er değil onların başı!)tarafından bizi tüm dünyaya rezil eden ama bi o kadar da birbirimize kenetleyen küçük kitle haricindeki yine canımız askerlerimizi,mehmetçiğimizi korusun. Bizi en az 30-40 yıl geriye götürecek,TBMMSine kadar bombalayacak zihniyetteki bu kitlenin oynadığı "darbecik" isimli oyunu kim destekliyorsa da vatan hainidir!

ENGİN ALTAN DÜZYATAN: Demokrasinin Bu Vatanın bir parçası olduğunu Milletçe gösterdik. Şanlı Türk Askerimiz daha da güçlenecektir. Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak.Türklüğümle gurur duyuyorum.

Şehit olan özel kuvvetler subaylarımız, özel harekat polislerimiz, erlerimiz ve vefakar vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimize geçmiş olsun, başımız sağolsun.

ACUN ILICALI:  Milletçe demokrasimize sahip çıktığımız bugün, Türk olmaktan gurur duyuyorum. Demokrasimizi savunurken şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.

HADİSE: Allah güzel Türkiye'mizi korusun... Öyle karanlık bir geceyi bir daha yaşamamak umudu ile geçmiş olsun... #Türkiye

NİLÜFER: "Demokrasiden vazgeçme-yeceğiz. Askerlerimiz, vatandaş-larımız ve polislerimiz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz."

MAHSUN KIRMIZIGÜL: "Bu ülke darbelerden çok acılar çekti. Her türlü darbeye hayır! Bunun adı askerin yönetime el koyması falan değil, düpedüz ihanettir. Bu ülkeyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin."

YILDIZ TİLBE: "Ülkemizin başı sağolsun. Allah kötülere fırsat vermesin, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın."

CEYDA DÜVENCİ: ''Erlerimizi düşünüyorum, emir altında, uysa da cezalanan uymasa da... Anneleri babaları ve çocukları. Sevgi ve şevkat ne kadar uzaklaştı bizden."

MURAT YILDIRIM: ''Darbe istemiyoruz. Kahrolsun darbe yapanlar. Bu ülkeyi kaosa sokanlara lanet olsun."

DEMET AKALIN: Gelmiş geçmiş olsun. O kadarr üzgün ve şoktayız ki, Allah'ım güzel ülkemin güzel insanlarına zeval vermesin. Sen yar ve yardımcımız ol."

NURGÜL YEŞİLÇAY: Bir tarih tekrarı gibi, tekrar yazımı gibi... Tarihsiz, tarifsiz bir şey gibi!"

MURAT BOZ: "Soğukkanlı olmalıyız, hepimiz biriz, bu ülke hepimizin sahip çıkalım. Daha fazla can yanmasın, kan dökülmesin. Silah, bomba, şiddetle sonuç alınamaz. Ülke olarak kenetlenmeliyiz artık. Son bulsun bu kaos."

İşte ünlülerimizin bu darbe girişimine gösterdiği tepkiler bunlardı.

İnşallah bu güzel ülkem bir daha böylesi karanlık günler yaşamaz hep birlikte daha aydınlık günlere yürürken sevgi ve hoşgörü ile kalın