AFAD verilerine göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yerin 10 kilometre derinliğinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman başta olmak üzere birçok ilde hissedildi. Deprem anında büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar, depremin hemen ardından kendilerini dışarı attı. Vatandaşların birçoğu geceyi sokakta geçirirken, AFAD, AKUT ve belediyeler başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş Elazığ için seferber oldu.

Tüm Türkiye tek yürek oldu ve tüm ülke olarak elimizden geleni yapabilmek için seferber olduk. Bu duyarlılığa ünlülerimizde sesiz kalmadı, birçok ünlü isim sosyal medya hesaplarından depremle ilgili paylaşım yaptı.

MUSTAFA SANDAL; "Yürekler burkuldu. Elazığ için dualarımı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ailelerine sabır diliyorum."

NİLGÜN BELGÜN; "Çok üzgünüm çok geçmiş olsun Elazığ, Malatya. Dualarımız sizinle..

DOĞA RUTKAY; Can kaybı sayısı gitgide artıyor sabah olana dek her saniye artacak üzüntüsünden gözümü kırpamadım bile... Ne acı bir durumun içindeyiz.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN; Elazığ' da meydana gelen Malatya ve civar şehirleri de etkileyen deprem çok üzücü... Can kayıpları için Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar, dualarımız can kaybının artmaması için... Milletimizin başı sağ olsun.

DEMET AKALIN; Geçmiş olsun Elazığ! Biz ne yapabiliriz gerçekten çok üzücü ve çaresiz kalmak.

NEBAHAT ÇEHRE ;Kalbimiz de dualarımız da sizin için

NAZAN ÖNCEL;Geçmiş olsun Elazığ

ALİŞAN; Elazığ, Malatya... Allah yardımcınız olsun dualar sizinle...

İZZET YILDIZHAN; Elazığ'da yaşanan deprem felaketinin ardından hayatını kaybeden vatandaşlarımıza YÜCE ALLAH'TAN rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

Deprem bölgesine bir çok ünlü mesajlarının yanı sıra bu kış gününde ihtiyac görülen eşya ve erzak yardımının dışında maddi yardımda da bulunan bir çok isim var. Ama bunlardan biri var ki gerçekten tüm imkanlarını seferber etti. Bu isim Acun Ilıcılı dan başkası değil. Gerçekten emsali görülmemiş bir insanlık yaptı ve müthiş bir yardım topladı. TV8'de yayınlanan TV8'de Tek Yürek bağış programında 51 milyon lira toplandı. Gecede en çok bağışı yapan isim ise 2 Milyon lira ile Cemil Kazancı oldu.

Acun Ilıcalı ya bende diğer ünlülerimizin yanı sıra bu göstermiş olduğu koca yürekliliği için çok teşekkür ederim. Ülkemizin yetiştirdiği böylesi güzel yürekli insanların hepsini saygı ile selamlıyorum.

Sevgi ve hoşgörü işe kalın...