2020-2021 sezonunda TFF 1. Ligde Bursaspor forması ile çıktığı 8 maçta 7 gol atarken birde asist yaptı. Santrafor mevkiinde, forvet arkasında ve sol kanatta oynayabiliyor. Eski Milli Futbolcu Ayhan Akman’ın yeğeni Ali Akman’dan bahsediyorum.

2002 doğumlu genç yıldız adayı 18 yaşında, bir santrafor için kısa sayılacak boyuna (1.73) rağmen gol bölgelerinde çok etkili. Genç oyuncu şimdiden Almanya’nın Bayern Münih başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok kulübün transfer listesine girmeyi başardı.

2002’de Bursa’da doğan Ali, futbola tıpkı amcası Ayhan Akman gibi İnegölspor altyapısında başladı. Santrfor mevkiinde forma giyen Ali, 13 yaşında Bursaspor altyapısına transfer oldu.

Yeşil beyazlı kulübün A takımında ilk kez geçen sezon forma giyen genç oyuncu, 25 maçta 4 gol, 1 asist üretti. Bu sezon tam anlamıyla patlama yapan Ali Akman, ilk 8 maçta rakip fileleri 7 kez havalandırırken 1 de asist yaptı. Genç Ali, gol krallığı yarışında 34 yaşındaki Adana Demirsporlu ağabeyi Mehmet Akgün’le birlikte ilk sırada yer alıyor.

Yıllarca Bursaspor forması giyen 2002-2003 sezonunda attığı 24 golle krallık tacını takan Okan Yılmaz Ali Akmanın antrenörlüğünü yapmış. Okan Yılmaz, Ali Akman’ı kendisine benzetiyor. Türk futbolu çok iyi bir santrafor kazanıyor diyen Okan Yılmaz Ali Akman’ı şöyle anlatıyor.

Futbol zekası ve gol sezgileri çok yüksek. Nasıl pozisyon alması gerektiğini iyi biliyor. Gol noktalarında oldukça soğukkanlı. Tekniği mükemmel, topla her şeyi yapabilir. İyi şut atmanın yanı sıra frikiklerde çok başarılı.

Ali Akman bu sezon belli ki TFF 1. Ligde adından sürekli söz ettirecek. Transfer döneminde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor yani dört büyüklerin transfer listesinin ilk sırasında yer alacak. Ali Akman daha yolun başında tercihini çok iyi yapmalı.

Galatasaray’ın şimdiden ısrarla Ali Akman’ı istediğini biliyorum. Amcası Ayhan Akman’ı bu transferde avantaj sağlamak için devreye sokmayı planlıyor. Fenerbahçe’de şimdiden önümüzdeki sezon Ali Akman’a sarı lacivertli formayı giydirmenin hesabını yapıyor. Yurt dışından Bayern Münih’in Ali Akman’ı sıkı takibe aldığını duyuyoruz.

Ali Akman Bursaspor’da en az üç sezon daha geçirmeli. Özellikle bu yaşlarda İstanbul’a gelmesi büyük hata olur diye düşünüyorum. Bursaspor ile yakalayacağı başarı özgüvenini arttıracaktır. Bursaspor süper ligde şampiyon olmuş, takımına bağlı bir taraftar grubuna sahip köklü bir kulüp. Ali Akman’ı özellikle amcası Ayhan’ın iyi yönlendirmesi gerekiyor. Oynadığı mevki riskli bir bölge yurt içinde ve yurt dışında hangi takıma giderse gitsin ilk etapta forma şansı bulması çok zor olacaktır.

Bursaspor’un önümüzdeki sezon süper lige geri dönme ihtimali yüksek görünüyor. Ali Akman’ın TFF 1. Ligde yaşayacağı şampiyonluk beraberinde gelecek gol krallığı futbol gelişimine ciddi katkı sağlayacaktır. Süper Ligde göstereceği üstün performans, sağlayacağı istikrar ile 23 yaşından sonra Avrupa’ya gitmesi isabetli olacaktır.

Ali Akman amcası Ayhan Akman’ı rol model olarak gördüğünü belirtiyor. Daha yolun başında ve çok çalışması gerektiğinin bilincinde. Eksiklerim var, farkındayım bunları gidermek için çok çalışıyorum diyor. Bursaspor forması giymekten büyük gurur duyduğunu söylüyor.

Formasını giydiği takıma, şehre aidiyet duygusu hissetmesi güzel. Bursaspor taraftarları da ona sahip çıkıyor, bu durum Ali için çok büyük bir şans. Ali Akman’da bu şansın farkında ve özellikle Teknik Direktör Mustafa Er’e şükranlarını belirtiyor. Hocamın bana güvenmesi şans vermesi sayesinde kendimi gösterme şansı buldum. Bu yüzden ona teşekkür borçluyum diyor.

2016 yılında ilk kez U15 Milli Takımı’na çağrılan Ali Akman, o günden bu yana yaş gruplarında toplam 36 defa ay yıldızlı formayı giydi. Genç yetenek bu maçlarda 20 gol attı.

Ali Akman’ın bu performansını istikrarlı bir şekilde devam ettirmesi A Milli Futbol Takımımız içinde çok büyük bir kazanç olacaktır. Genç ve yetenekli futbolculardan kurulu A Milli Futbol Takımımıza Ali gibi yetenekli bir golcünün de katılması gelecek için umut verici.