Bütün Müslüman alemi için on bir ayın sultanı olan Ramazan ayını geride bırakmaya sayılı günler kaldı.

Çoğumuz oruçlarımızı düzenli olarak tuttuk ve bu son günlerde de tutmaya devam ediyoruz.

Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan da hep dostluk ve kardeşlik mesajları verildi. Hepimizin ortak mesajı "Dünyada barış" iken maalesef Atatürk Havalimanı'nda vahşice yaşanan terör olayı hepimizi çok üzdü. Bu mübarek mukaddes ayda kahpece, şerefsizce pisi pisine alınan canlar hepimizin içini yaktı. Bayram arifesinde birçok ocağa ateş düştü. Bütün dünya bir kez daha terörü lanetledi.

Ülkemizde her kesimde olduğu gibi sanat camiası da teröre sessiz kalmadı. Eskiden sanatçılarımız terör olaylarına karşı cümle kurmaz, sadece sosyal medyadan kara bir sayfa yayınlarlardı.

Bu hafta birçok insanımızın Havaalanı'nda vahşice öldürülmesine sanatçılarımızdan da anında tepkiler yağdı. Sanat camiası belki de uzun zamandır ilk kez bu kadar birlik olup teröre isyan ettiler.

Önceleri korkar, görünmez olurlardı, şimdilerde en ön saftalar.

Her zaman toplumların öncüleri olan sanatçıların böylesi lanet terör olayında sesini duymak açıkçası beni mutlu etti. Türkiye'de olduğu kadar dünya starları da bu hain saldırıya sessiz ve tepkisiz kalmadılar!

Ülkemde ve dünyada tanınmış ünlülerin birkaçının tepkisini bugünkü yazımda sizlerle paylaşmak istiyorum.

- Türk halk müziği sanatçısı Mahmut Tuncer, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Ben Güneydoğu çocuğuyum, bu ülkede yıllardır her yere rahat girip çıkan biriyim. Her kim bu insanlık dışı saldırıyı yapmışsa, altından kim çıkarsa namussuzdur, vatan hainidir."

- Sanatçı Muazzez Ersoy saldırıya ilişkin, "Böyle bir şey inanılmaz derecede vahşet, inanılmaz bir şekilde canilik."

- Sanatçı Öykü Gürman da "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun. Bu korku, kaygı ikliminden ülkemizin bir an önce kurtulması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Herkese sabır diliyorum, olabildiğince! Çok üzgünüm."

- Tiyatro ve sinema sanatçısı Zihni Göktay, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bitecek gibi de değil ama sonuna kadar uğraşılacak. Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar uğraşacak"

- ENBE Orkestrası'nın kurucusu Behzat Gerçeker ise son derece üzüntülü olduğunu söyleyerek, "Allah ülkemizin başından ve bütün dünyadan bu felaketi kaldırsın. İnsanların böyle bir şeye tahammülü yok. O insanlar gitti. Onların hiçbir suçu, günahı yoktu. Dolayısıyla geride kalan ailelere sabır diliyorum. Ölenlere de Allah rahmet etsin. Toprakları bol olsun. Terörü her türlü lanetliyorum ben." ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü MADONNA'dan da örnek bir davranış geldi. İstanbul'da yaşanan kanlı terör saldırısına tepki gösterenlerden biri de dünyaca ünlü şarkıcı Madonna oldu. Madonna İstanbul'da gerçekleşen hain terör saldırısını kınadı. Madonna, Twitter hesabından yazdığı mesajda "Türkiye için dua edin" dedi. Enrique Iglesias ise sosyal medya hesabından "Kalbim seninle İstanbul" notunu paylaştı.

Dünya teröre lanet ederken aydınlarımız ve sanatçılarımız ile bir yumruk olmayı görmek beni gururlandırdı.

Biz Türkler her zaman güçlüyüz! Tek yumruğuz! Birlik ve beraberliğimizi bu zamana kadara kimse bozamadı bozamayacak da!!!

Güzel ülkemin güzel insanlarına huzur, sağlık ve barış içinde, birlik beraberlik içinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyor, Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın..