Bu hafta ,  üzerinde çok kapsamlı düşünülerek  verilebilecek bir kararı " pat diye çekip gidenleri" yani bu kararı uygulayanlardan bahsetmek istiyorum.

Kimileri pat diye çekip giderken kimileri hala düşünme aşamasında olanlar!  Metropol hayatından sıkılıp doğayla iç içe daha sakin ve dingin bir hayat yaşamak isteyen ünlüler soluğu Anadolu'nun çeşitli yerlerinde alıyor!

İlk önce şarkıcı Kıraç, eşi Ayşe Şule Bilgiç ve çocuklarıyla birlikte yaklaşık 5 yıldır her yılın belirli dönemlerinde Beykoz'a bağlı Ali Bahadır Köyü'ndeki bir çiftlikte yaşıyorlar. Eşi ile bankadan kredi çekerek bu çiftliği aldılar. 13 dönümlük bu çiftlikte 17 inek, 16 tavuk, 8 ördek ve 5 hindi besliyorlar.

Atilla Saral uzun süredir oturduğu İstanbul'daki lüks villasını ve cipini satıp Kuzey Ege'ye yerleşti. "Her şeye sıfırdan başlıyorum, şöhretli hayatı bırakıyorum" diyerek Assos-Küçükkuyu yolu üzerinde arazi alan Atilla Saral burada yaşıyor. 15 metrekarelik konteyner ve 20 metrekarelik karavan onun yeni evi oldu ve çok ta mutlu.

Müge Boz'da Kazdağları'nın eteklerindeki Bayramiç'ten ahşap bir ev satın aldı.

Kazdağları'nın bol oksijeni ve doğasıyla, Ege'nin, Akdeniz'in ve Marmara'nın iklimine sahip olması ve bazı arkadaşlarının da bu bölgede yaşıyor olmasının da bu tercihinde önemli rol oynadığını belirtmişti.

90'lı yılların popüler şarkıcısı Ege ise Bodrum Güvercinlik'te kendisi için ağaçtan bir ev yaptırmıştı. Ege yeni yaşamıyla ilgili olarak "Şehir gürültüsünden uzak, tek başıma ormanın içinde yaşamayı seçtim. İnternetim yok, kargaşa yok, kavga yok. Bodrum'da haftanın 3 günü sahneye çıkıyorum. Market ihtiyacını görüp evime geliyorum. Doğa ile iç içe yaşamak bana huzur veriyor" demişti.

Oyuncu Aslı Tandoğan ise İstanbul'un stresinden uzaklaşmak için İstanbul'a yakın ama dingin bir köy yaşamını seçmişti. Oğlu Atlas'ın doğumundan sonra şehirden uzakta, Riva'da yeni bir yaşam kuran ünlü oyuncu, "Hayatımızdaki stres faktörleriyle başa çıkabilmek için şehirden uzakta oturmayı tercih ettim" demişti.

Başarılı sanatçı Hayko Cepkin de üç yıl önce İstanbul'la ilişkisini kesti ve Güney'e, Selçuk'a yerleşti. Şirince'de açtığı kamp alanında çalışıyor. Yöre halkının çok sevdiği Cepkin artık Selçuk'a belediye başkanı olmaya bile sıcak bakıyor.

Uzun süre Ankara'da yaşadıktan sonra İstanbul'a yerleşen Sümer Ezgü daha sonra yazları gittiği Antalya'ya tamamen yerleşme kararı aldı ve İstanbul'daki evini Antalya'ya taşıdı. Sadece işi olduğunda İstanbul'a gelen sanatçı "huzuru sonunda yakaladım.  İstanbul'un gürültüsü kalabalığından sonra burası bana ve aileme iyi geldi" dedi.

En son bu hafta Şehrin gürültüsünden bunalan ünlülere Sinan Albayrak'da katıldı.

Oyuncu, dizisinin final yapmasının ardından soluğu Kaş'ta, kendi inşa ettiği at çiftliğinde aldı. Albayrak'ın her işiyle bizzat ilgilendiği çiftliğinde atların yanı sıra keçiler, güvercinler ve köpekler de var. Ünlü ya da ünsüz kalabalıklaşan bir yandan da gürültüsünden, trafiğine kadar her şeyinden yorulanlar, insanı, doğası ile hala bozulmayan güzel Anadolu'nun nezih yerlerine kaçıyor.

Ne mutlu yapabilene, ne mutlu başarabilene!

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.