Ukrayna yenilgisinin ardından Milli Takımımız için ölüm kalım maçı haline gelen Hırvatistan mücadelesinden çıkardığımız galibiyet büyük sevinç yaratırken rakibi de adeta şaşkına çevirdi. 90 dakikanın ardından açıklamalarda bulunan Hırvatlar’ın tecrübeli stoperi Domagoj Vida, karşılarında böyle bir Türkiye beklemediklerini belirtti.

'TELEVİZYONDAN İZLEDİM İYİ DEĞİLLERDİ'

Vida, "Türkiye’nin Ukrayna ile oynadığı maçı televizyondan izlemiştim. O maçta iyi değillerdi. Ama bize karşı resmen patladılar. Müthiş bir performans gösterdiler. 3 gün içinde oynadıkları 2 maçta 180 derece farklı görüntü sergilediler. Türkler bu galibiyetle Rusya şanslarını çok artırdılar. Biz böyle bir Türkiye beklemiyorduk" dedi.

Hakemin kötü bir yönetim gösterdiğini öne süren Vida, şöyle konuştu:

"Türkler, Ukrayna maçının ardından adeta çok iyi kamuoyu oluşturdular. Bunda da çok başarılı oldular. Bizim maçta hakem yüzde yüzlük bir penaltımızı vermedi. Burak topa eli ile çok açık şekilde müdahale etti. Zaten top geçse benim önüme gelecekti. Kabul etmek gerekir ki Türkler’in bu diri ve arzulu futbolu bizi fazlasıyla şaşırttı."

BEŞİKTAŞ CEVABI

Halen Beşiktaş’ın gündeminde olan Vida, bu konuyla konuyla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı:
"Şu anda Kiev’de oynuyorum. Yanlış bir şey söylemek istemem. Gelişmeleri ben de sizin gibi takip ediyorum. Önümüzdeki günler ne gösterecek hep birlikte göreceğiz."(Habertürk Spor/Atilla Türker)