Ümit Özat, Fenerbahçe'de top oynadığı dönemde yaptığı kaptanlığı eleştiren Alex de Souza'ya sert cevap verdi. Alex'in kaptanlığı döneminde Fenerbahçe'nin bir şampiyonluk yaşadığını ifade eden Özat, "Belli neden 6 senede yalnızca bir kez şampiyonluk yaşadığı" dedi.

'6 YILDA BİR ŞAMPİYONLUĞUN VAR'

Fanatik'e konuşan Ümit Özat'ın Alex'le ilgili yaptığı açıklama şöyle; "Alex efendi kitabında açıklıyor. 'Ümit varken o yemeğe oturmadan kimse oturamazdı' diyor. 'O gittikten sonra ilk işim yemeğe oturmayı serbest bırakmak oldu' diyor. Kendini ele veriyor aslında. Belli neden 6 senede yalnızca bir kez şampiyonluk yaşadığın. 6 yılda bir şampiyonluğun var. Kendini mi tatmin ediyorsun. 17 sene top oynadım 15 sene kaptanlık yaptım."

'ALEX'TEN LİDER ÇIKMAZ, LİDERDEN ALEX ÇIKMAZ'

"Sol bek oynuyordum Almanya’da, iki kelime Almanca bilmeden kaptan oldum. Bir sorarlar adama, 'Neden kaptan oldu bu adam' var bir şey demek ki. Fenerbahçe’de bir sene sonra, Gençlerbirliği’nde 21 yaşında kaptan oldum. Bozukluk buradan belli, 6 yılda bir başarın var. Türkiye çok modernliği kaldıran bir ülke değil. Sen 20 gol attığın için hangi hoca gelmiş gitmiş umrunda olmadı hiç. Bunu kötülemek için söylemiyorum. Büyük yetenek ama liderlik başka bir şey. Alex’ten lider çıkmaz, liderden Alex çıkmaz."

BENİ GALATASARAY'A GÖTÜRECEK PARA BASILMADI

Futbolculuğu döneminde Fenerbahçe'de kaptanlık yapan Özat, Galatasaray'da hocalık yapıp yapmayacağı ile ilgili soruya "Beni oraya götürecek para basılmadı" karşılığını verdi. İşte Ümit Özat'ın yanıtı: "Ekmeğe muhtaç olmadığım sürece beni Galatasaray’a götürecek bir para yok. Çoluk çocuğumun rızkı için limon da satarım ama beni oraya götürecek para basılmadı. Belki hayatım boyunca Fenerbahçe’de de görev almayacağım. Ben çalışacağım beni kimse almayacak, ben kendim gideceğim. Hayalim var ama beklentim hiç yok."