Türkiye'nin adaylık çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğü 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası logo ve sloganı tanıtım toplantısı yapıldı. 2808 slogan ve 864 logo arasından yapılan seçimin ardından ''Birlikte Paylaşalım'' sloganına karar verildi. Logoda ise kalp, futbol topu, topun üzerinde yıldız ve 2024'ü temsil eden '24 rakamı' yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdür Mehmet Baykan, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ve A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Kulüpler Birliği Vakfı ile Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Şenes Erzik'in katıldığı tanıtım toplantısı Riva TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

'FUTBOL ALTYAPI YATIRIMINDA DÜNYAYA ÖRNEK ÜLKEYİZ' 

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi adaylığını 11 ay önce 15 Şubat'ta duyurduklarını hatırlatan Yıldırım Demirören, ''2 Mart'ta ise UEFA'ya resmi başvurumuzu yaptık. Süreç; aday şehir ve stadyumları tespit etmemizle devam etti. Ardından 9 kentimizin vali ve belediye başkanları ile yoğun mesailer gerçekleştirdik. Bugün de 2024 yolculuğumuzda önemli bir günü birlikte yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi, Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin desteğiyle 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye'ye armağan etmek istiyoruz. Buradan spor sevgisiyle bize daima güç veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a destekleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Hükümetimizin ve bakanlıklarımızın, UEFA'nın istediği tüm garantileri vermesi, bu yarışta en büyük avantajımız olacak. Bir diğer önemli kozumuz ise genç, modern ve enerjik stadyumlarımız. Futbol altyapı yatırımında dünyaya örnek ülkeyiz. O kadar görkemli stadyumlar yaptık ki UEFA 2019 Süper Kupa'yı bize verdi, 2020 Şampiyonlar Ligi finaline adayız. Güçlüyüz, o finali de alacağız. İstanbul başta olmak üzere, Ankara'dan Eskişehir'e, İzmit'ten Bursa'ya, Konya'dan Antalya'ya, Trabzon'dan Gaziantep'e Türkiye'yi kapsayan 9 şehir ve 10 stadımızla mükemmel bir ev sahipliği için şimdiden hazırız. İnanıyoruz ki, hep birlikte 27 Nisan'da UEFA'ya mükemmel bir dosya sunacağız. Eylül ayındaki final oylamasında, inşallah kazanan Türkiye olacak. Bu organizasyonu istiyoruz. Çünkü futbola gönül vermiş bir ülkeyiz. Tarihimiz, köklü geleneklerimiz, futbol tutkumuz, genç nüfusumuzla tüm Avrupa'yı ağırlamaktan onur duyacağız. Hedefimiz; Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde 'Unutulmaz bir anı' bırakmak. Referanslarımız, 2005 Şampiyonlar Ligi, 2009 UEFA Kupası, 2013 U20 Dünya Kupası. 2024 için kenetlenmeye ihtiyacımız var. Birlikte hareket ettiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bunu bize en son Avrupa şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımımız gösterdi. Sergiledikleri mücadele, taraftarımızla yaşadıkları coşku dünyaya örnekti. O gün stadı dolduran 42 bin kişi bizim futbol aşkımızın simgesi oldu. Biz de 2024 tanıtım elçisi olarak Ampute Milli Takımımızın yıldızlarından Barış Telli'yi seçtik. Bizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, Barış Telli ile birlikte 80 milyonun kalbi 2024 için atıyor. Bu nedenle logomuzda heyecanımızı anlatan kalp, peşinden milyonları koşturan futbol topu, topun üzerinde yıldızımız ve 2024'ü temsil eden '24 rakamı' yer alıyor. Tüm Avrupalılara çağrımız ise sloganımızdan belli; gelin futbol bayramını 'Birlikte paylaşalım'" dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK: ''HER ŞEYİMİZ HAZIR VE ÇOK İSTİYORUZ''

Heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, ''Biz ülke olarak heyecanımızı paylamayı severiz. Gururluyuz çünkü yaptığımız stat ve tesisler bizleri gururlandırıyor. Cumhurbaşkanımız sporun her kademesinde bulunan biri. O da bunu çok istiyor. Hükümet olarak her şekilde bunun arkasındayız. O yüzden ben bu çabalarda bu kampanyada TFF ile birlikte hareket ediyorum. 'Birlikte Paylaşalım' sloganımız hayırlı olsun. 2023 Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı coşku ile kutlayacağız. 30'un üzerinde stat projesi başlatıldı. Bunun 12'si yapıldı. Bu yıl içerisinde 6 tanesini daha bitireceğiz. Biz TFF'nin 27 Nisan'a kadar hazırlaması gereken dosya için gerekli desteği veriyoruz. İçişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı gereken desteği veriyor. Pek çok organizasyonu yaptık. Bize çok yakışır ve çok istiyoruz. Heyecanımız var. Bu milletin heyecanını Avrupa Şampiyonasında bütün dünyaya göstereceğiz. Paris kadar Londra kadar güvenli bir ülkeyiz. Sıcak ve heyecanlı bir ülkeyiz. Her şeyimiz hazır ve çok istiyoruz. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Futbolda da ekonomide de büyüyoruz, sağlam adımlar ile devam edeceğiz. İnşallah kazanacağız, başaracağız. Bu ülkeye bu yakışır'' diye konuştu.