A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’ndaki 10. ve son maçında deplasmanda Finlandiya ile 2-2 berabere kaldı.  Millilerin golleri; 57 ve 83. dakikalarda Cenk Tosun'dan geldi. Ev sahibi ekibin sayılarını ise 76. dakikada Arajuuri ve 88'da Pohjanpalo kaydetti. Ay-Yıldızlı ekibimiz grubu 15 puanla tamamladı. Öte yandan Milli Takımımız aldığı 1 puanla, UEFA Milli Takımlar sıralamasında 24. sırayı garantiledi. UEFA Milli Takımlar Sıralaması'nda 13-24 arasındaki ülkeler Nations League'de B Ligi'ne girecek. Bu takımlar EURO-2020 kurasında da ikinci torbada yer alacak.

ZİLANDA DİREKT KATILMA HAKKI KAZANDI

Gruptaki diğer maçlarda Hırvatistan, Ukrayna'yı 2-0, İzlanda ise Kosova'yı aynı skorla mağlup etti. Grubu 22 puanla lider tamamlayan İzlanda, 2018 Dünya Kupası'na direkt katılma hakkı elde etti. 20 puanlı Hırvatistan ise play-off'lara kaldı.

MİLLİ TAKIM'IN 2017 KARNESİ

Ay-yıldızlı ekip, 2017 yılında yaptığı 6'sı resmi, 2'si özel 8 maçta, 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Türkiye, iki yenilgisini Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda oynadığı son 3 karşılaşmada, Ukrayna ve İzlanda karşısında yaşadı. A Milli Takım, 2017 yılında yaptığı maçlarda 12 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 9 gol gördü.

LUCESCU DÖNEMİNDEKİ 4. MAÇ

A Milli Futbol Takımı, Mircea Lucescu dönemindeki 5. maçına Finlandiya karşısında çıktı. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından 2 Ağustos'ta 2+1 yıllık sözleşme imzalanan Lucescu yönetimindeki milli takım, ilk maçında deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 mağlup oldu. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam ile çıktığı ikinci maçta ise Hırvatistan'ı Eskişehir'de 1-0 yenmeyi başarmıştı. Milli takım, Lucescu yönetimindeki üçüncü karşılaşmasında ise İzlanda'ya Eskişehir'de 3-0 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetmişti.