Bundesliga'da Hoffenheim'ın, son şampiyon Bayern Münih'i 2-0 mağlup ettiği maça bir Türk damga vurdu. 27. dakikada Mark Uth'un skoru 1-0'a getiren golü öncesi Türk top toplayıcı Umut Tohumcu topu hızlı bir şekilde Kramaric'e verdi ve Hırvat oyuncunun tacı hemen kullanmasının ardından da gol geldi.

NAGELSMANN: GOLDE PAYI VAR

Maçtan sonra Alman basınına konuşan Hoffenheim Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, "Top toplayıcılar iyi eğitiliyor. Onların topu bir an önce vermelerini istiyoruz. Golün ne kadarı ona yazılır bilemem ama bir payı olduğu kesin" ifadelerini kullandı. Tacın hızlı bir şekilde kullanması Bayern tarafından tepkiyle karşılandı. Bayernliler o esnada Hummels'in attığı topun oyunda olduğu ve sahada aynı anda iki top olduğu gerekçesiyle atışın tekrarlanması gerektiğini savundular.

HOFFENHEİM U14 TAKIMINDA FORMA GİYİYOR

Eski hakem Thorsten Kinhöfer ise Hummels'in attığı topun oyuna hiçbir etkisi olmadığını ve devam kararının doğru olduğunu savundu. Maçın ardından Bild'e konuşan golün sahibi Uth, top toplayıcı Umut Tohumcu'ya forma ya da başka bir şey hediye edeceklerini söyledi. Daha önce Freiburg altyapısında top koşturan Umut şimdilerde Hoffenheim U14 takımında forma giyiyor.


(Ajansspor)