Federasyonun aldığı karara göre; TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'tan lider Yılport Samsunspor ve Kırmızı Grup'tan lider Bandırmaspor; TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'tan lider Serik Belediyespor, 2'nci Grup'tan lider Kocaelispor ve 3'üncü Grup'tan lider Karacabey Belediyespor şampiyon ilan edildi. Bu takımlar bir üst lige yükseldi.

Ayrıca TFF 2'nci ve 3'üncü liglerde 2 ile 5'inci sıralarda yer alan takımlar arasında ise bir üst lige yükselmek adına tek maçlı eleme sistemine göre Play-Off oynanmasına karar verildi. TFF 2'nci Lig'de Beyaz ve Kırmızı gruplarda ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan Beyaz Grup'tan Manisa Futbol Kulübü, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe Futbol Kulübü, İnegölspor, Kırmızı Grup'tan Ankara Demirspor, GMG Kastamonuspor, Tuzlaspor, Sakaryaspor; TFF 3'üncü Lig'de gruplarında ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan 1'inci Grup'tan Anagold 24Erzincanspor, 68 Aksaray Belediye Spor, 1928 Bucaspor, Artvin Hopaspor, 2'nci Grup'tan Belediye Derince Spor, Turgutluspor, Esenler Erokspor, Karşıyaka, 3'üncüGrup'tan Somaspor, Pazarspor, Nevşehir Belediye Spor, Muğlaspor takımları Play-Off oynama hakkı kazandı.

Tek maç eleminasyon sistemine göre Antalya'da 20-28 Temmuz tarihleri arasında oynanacak gece maçları sonucunda, TFF 1'inci Lig'e yükselecek 1 takım ve TFF 2'nci Lig'e yükselecek 3 takım belirlenecek. Play-Off eşleşmeleri lig ikincisi ile lig beşincisi, lig üçüncüsü ile de lig dördüncüsü olacak şekilde gerçekleşecek.

Diğer taraftan TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta Şanlıurfaspor, Kırmızı Grup'ta Kardemir Karabükspor; TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta Tokatspor ve Manisaspor takımlarının ise matematiksel olarak küme düştükleri açıklandı.

Toplantıda, Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3'üncü Lig'e 11 grubun liderlerinin çıkmasına karar verildi.

Açıklama sonrası sevinç ve tepki

TFF'nin aldığı karar üst lige çıkan kulüpler ve taraftarlarınca sevinçler karşılanırken, küme düşen takımlar ise federasyona tepki gösterdi. Kararın yankıları şöyle:

Samsunspor'un şampiyonluğu tescillendi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2'nci ve 3'üncü Lig maçlarının oynanmaması yönünde verdiği karar doğrultusunda dün yapılan toplantıda Yılport Samsunspor'un şampiyonluğunu tescilledi.

TFF'nin kararı sonrası açıklama yapan Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, "Sonuna kadar hak ettiğimiz bir şampiyonluğu elde ettik. Başkanımızdan hocamıza, futbolcularımızdan, tüm personele kadar herkesin emeğine ve yüreğine sağlık diyorum. İnşallah bu şampiyonluk gelecek güzel günlerin ilk adımı olur. Tüm camiaya hayırlı olsun" dedi.

Serik'te şampiyonluk coşkusu

Namık Kemal KILINÇ / SERİK (Antalya), (DHA) - TFF'nin dün yaptığı toplantıda 3'üncü Lig'de grup birincilerinin şampiyon ilan edilerek TFF 2'nci Lig'e yükselmeleri tescil edildi. TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta mücadele eden Serik Belediyespor'un 2'nci Lig'e yükselmesi, ilçede sevinçle karşılandı.

Serik Belediyespor'un 2'nci Lige yükselmesini konvoy düzenleyerek kutlayan Serikli taraftarlar, 'Şampiyon Serik Belediyespor' sloganları attı. Çınaraltı meydanında ise Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, kulüp başkanı Ramazan Kaçar, yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti başkanları, davul ve zurnalar eşliğinde konvoya katılanları selamladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Kulübün kuruluşundan bugüne kadar gerek belediye başkanlığı ve kulüp başkanlığı, gerek yöneticilik, gerekse futbolcular ve hocalar, taraftarlar kimin emeği ve katkısı varsa hepsine teşekkür ederim. Bu sadece bu günün meselesi değil, yılların emeğidir. Uzun zamandır TFF'nin açıklamasını bekliyorduk. TFF'nin bu kararı bizi çok mutlu etti. Bu takım 2'nci Lig'de de başarılı olacak" diye konuştu.

Kulüp başkanı Ramazan Kaçar ise "Bu başarıyla ne kadar gururlansak azdır. Tüm Türkiye şu anda Serikspor'u konuşuyor. Şimdi herkes burada. Biz bir olduğumuz müddetçe neler yapabileceğimizi bir kez daha gösterdik" dedi.

İnegölspor'da Play-Off sevinci

TFF 2'nci Lig ekiplerinden İnegölspor'da Play-Off sevinci yaşanıyor. Kulüp başkanı Münür Kanar, hedeflerinin takımın adını TFF 1'inci Lig'e yazdırmak olduğunu söyledi.

İnegölspor Başkanı Münür Kanar yaptığı açıklamada, "Dün (salı) 2'nci ve 3'üncü Lig Kulüpler Birliği üyeleri olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ile toplantı yaptık. Burada hakkımız olan Play-Off'ların oynanmasını talep etmiştik. Yaptığımız toplantının neticesini bugün aldık. Çok şükür beklediğimiz ve istediğimiz Play-Off'ları oynayacağız. Sezon başında borçlar ve sıkıntılar ile aldığımız takım hak ettiği Play-Off'ları oynayacak. İnşallah burada da başarılı oluruz. Hedefimiz adımızı özlemle beklediğimiz 1'inci Lig'e yazdırmak. Bugüne kadar İnegölspor'u destekleyen iş adamlarımıza, esnaflarımıza ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra verilen desteklerin artarak devam etmesini bekliyoruz. Bizlere güvensinler, bu takım ilçemizi en iyi şekilde temsil edecek ve yıllardır özlem duyduğumuz bir üst lige çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Düzcespor taraftarı, TFF'nin kararını protesto etti

TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta mücadele eden Düzcespor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bugün açıkladığı kararının ardından Play-Off şansını kaybedince taraftarlar durumu protesto etti.

TFF, koronavirüs tedbirleri kapsamında TFF 2'nci ve 3'üncü Lig liderlerinin bir üst lige çıkmasına, her iki ligde 2'nci ile 5'inci sıra arasında yer alan takımların play-off oynamasına karar verdi. Kararla birlikte 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta 6'ncı sırada yer alan Düzcespor, play-off şansını kaybetti. Düzcespor taraftar grubu "Kırmızı Şimşekler", TFF'nin aldığı kararı protesto etmek amacıyla Anıtpark Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Düzcespor taraftarları adına açıklama yapan tribün lideri Emir Kirazoğlu, "Kırmızı Şimşekler taraftar grubu olarak diyoruz ki; Türkiye Futbol Federasyonu'ndan çıkan karar Düzcespor için hüsran olmuştur. Çünkü 2'nci ve 3'üncü ligler için alınan karara göre Düzcespor Play-Off mücadelesinin dışında kalmıştır. Bu karar Düzcespor'un hakkının gasp edilmesi demektir. Sezon boyunca ligde başarılı sonuçlar alan Düzcespor, masa başında mağlubiyete uğratılmıştır. Biz taraftar grubu Kırmızı Şimşekler olarak bu durumu şiddetle kınıyoruz. Koca çınarımız Düzcespor görmezden gelinmiş, hakkı yenilmiştir. Bu kararı şiddetle kınıyoruz. Bütün Düzcelileri TFF'yi protesto etmeye davet ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından taraftarlar üzerinde "Adalet İstiyoruz" yazılı siyah çelenkle sloganlar atarak yürüdü.