Beşiktaş'ta gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Anderson Talisca ile  ilgili Brezilya’dan flaş bir iddia ortaya atıldı. 24 yaşındaki oyuncu Brezilya Milli Takımı’nın 23 ve 27 Mart’ta sırasıyla Rusya ve Almanya ile yapacağı hazırlık maçlarının kadrosuna dahil edilebileceği öne sürüldü. Teknik direktör Tite’nin geçen sene Diego Souza’da yaptığı gib Beşiktaş'ta forma giyen Talisca’yı daha önde kullanmayı planladığı kaydedildi. Yıldız oyuncunun Negredo, Vagner Love, Quaresma, Babel gibi isimlerin arasında 35 maçta 14 gol attığına dikkat çekilirken Brezilya Milli Takımı’ndan Matheus Bachi ve Fernando Lazaro’nun şubat sonunda İstanbul’a gelerek onu yakından takip ettikleri de aktarıldı. Ancak Talisca, bu ikilinin geldiği Fenerbahçe maçında cezası sebebiyle forma giyememişti.  

HİÇ SÜRE ALMAMIŞTI

1.91 boyundaki oyuncu sadece Kasım 2014’te Türkiye ve Avusturya ile oynanan hazırlık maçlarında milli takıma kadrosuna seçilmiş fakat hiç süre alamamıştı. 

MİLLİ TAKIMDAKİ YER ALACAK İSİMLERİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Tite geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 15 futbolcunun milli takımdaki yerini garanti olduğunu belirtmişti. İşte o isimler: Alisson, Daniel Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Miranda, Marcelo, Casemiro, Fernandinho, Renato Augusto, Willian, Paulinho, Coutinho, Neymar, Gabriel Jesus, Roberto Firmino.

PSG’nin yıldızı Neymar geçirdiği sakatlık nedeniyle Brezilya’da ameliyat olmuştu. 26 yaşındaki futbolcunun Rusya’daki Dünya Kupası’na yetişmesi bekleniyor. Talisca’nın forvet hattındaki rakipleri Manchester City’den Gabriel Jesus ve Liverpool’dan Roberto Firmino olacak.

TİTE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Aslında Talisca’nın Rusya’ya götürülecek 23 kişiden biri olması beklenmiyor zira Tite geçtiğimiz günlerde verdiği bir başka röportajda aynen şu ifadeleri kullanmıştı: "Daha önce Dünya Kupası’nı kazanmış Gerson, Rivelino, Cafu gibi isimlerle konuştum. Bana kesinlikle çalıştırmadığım bir oyuncuyu alarak Dünya Kupası’nda bir macera aramamam gerektiğini söylediler. Bu durumun güvensizlik yaratıp oyuncuları şüpheye düşürebileceğini belirttiler.”

Talisca, Tite döneminde hiç milli takıma seçilmezken Fenerbahçe’den Giuliano için kadrosunun gediklilerinden bir tanesi konumunda. Talisca için Türkiye'ye gelen Brezilya Milli Takım heyeti, Giuliano'yu da yakından takip etmişti. (Ajansspor)