Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Başarılı teknik adam transfer konusunda Volkan Şen ve Burak Yılmaz konusuna değinerek şu anda gündemde bu transferlerin olmadığını ancak gündeme gelirse de sıcak bakacağını belirtti. Pepe konusuna da değinen Güneş, "Pepe, tecrübesi, yeteneği ve liderlik vasfıyla önemli katkılar yapacaktır" ifadelerini kullandı. İşte başarılı teknik adamın açıklamalarından satır başları...

TRANSFER ŞART

Forvete bir transfer mutlaka yapmalıyız. Gökhan Töre'nin sakatlığından sonra bir de kanat oyuncusu almamız gerekiyor. Transfer önceliğimiz bir forvet bir de kanat oyuncusu, 2 isim şart. Çin seyehatini takımı en az etkileyecek şekilde yapmak istiyoruz. Çin yolculuğu sonrası Valladolid, Las Palmas ve Real Betis takımlarıyla hazırlık maçı oynayacağız. Şahane bir takımımız, karakterli ve yetenekli oyuncularımız var. Zorluklarımız ve sıkıntılarımız da var. Bu sezon zor bir yarış olacak. Tüm rakipleri önemsiyoruz. Onlar olmazsa, bizim anlamımız olmaz. Biz olmasak onların anlamı olmaz. Kendi taraftarlarımızın yanı sıra rakip taraftarlarında beğeneceği bir oyun oynamak istiyoruz. Futbol oynamak, beğeni ve saygı kazanmak, rakiplerimizi güzel futbol ile yenmek istiyoruz.

PEPE SAYGIYI HAK EDİYOR

Pepe geldi ama şu anda idmanda yok. Quaresma da yok. İspanya kampına gelecekler, dinlenmeleri de lazım. Pepe'nin kariyeriyle ilgili söyleyebileceğim bir şey yok. Zaten ortada. Karakteriyle ilgili de olumlu raporlar aldım. Pepe saygıyı hak ediyor. Bazı kötü görüntüleri var ama son 6 yıldır olumsuz bir şey yok. Saha içerisinde hatalar yapılabiliyor bazen. Pepe, tecrübesi, yeteneği ve liderlik vasfıyla önemli katkılar yapacaktır. Stoperde Marcelo, Tosic, Mitrovic ve Atınç da var. O bölgeyi yeterli görüyorum. Olumsuzluk yok.

BURAK YILMAZ VE VOLKAN ŞEN

Burak Yılmaz ve Volkan Şen benim çalıştığım değerli futbolcular. Fakat şu ana kadar yönetime bir şey demedim. Burak Yılmaz ve Volkan Şen'e kamuoyunda haksızlık yapılıyor. Biz kendi yetiştirdiğimiz oyuncuları düştüğü zaman harcamaya çalışıyoruz. Çıktığı zaman da çok fazla övüyoruz. Burak Yılmaz ve Volkan Şen yetenekli oyuncular. Hataları var ama medyanın yansıttığı gibi değil. Ekonomik olarak uygun olurlarsa transferlerine sıcak bakarım. Volkan Şen ile de Burak Yılmaz ile de olumsuz düşüncem yok. Ama transferle ilgili net bir şey yok. Gündeme gelirse, teknik olarak olumlu bakarım.

ARDA TURAN KONUSU

Arda Turan, karakteri ve oyunculuğuna çok saygı duyduğum bir oyuncu. Ama o duruma düştüyse bu sadece onun suçu değildir. Arda Turan gibi yetişmiş insanları yok edip başka oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Bu yanlış. Herkes hata yapabilir. Ama önemli olan bunu sürdürüp sürdürmemek. Burada benim de, medyanın da, başka hocaların da hatası var. Onu savunmak için söylemiyorum.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak hedefimiz. Gruptan çıkarsak kendimizi başarılı olarak görürüz. Şampiyonlar Ligi'nde final oynamak, şampiyon olmak isteriz ama çok zor. Her takım için bu zor. ecrübe olarak sıkıntımız yok ama gruptaki rakiplerimiz de önemli. İlk hedefimiz iyi futbol ve gruptan çıkmak."

SÖYLÜYORUM MANŞET OLSUN, MARCELO'DA SANKİ TEZGAH VAR

Söylüyorum manşet olsun. Sanki biri tezgah mı hazırlıyor? Koyun satıp almıyoruz. Marcelo konusunda sanki bir tezgah var. Bizim istediğimiz rakamı veriyorlarsa satarız biter. Uzatılması hiç doğru değil. İstediğimizi verirlerse, bu iş biter. Uzatmaya gerek yok. İhtiyacın varsa al, yoksa alma kardeşim. Aklım almıyor bazı transferleri. Marcelo'yu Lyon alacaksa versin parayı, istenen parayı verirlerse biter bu, Lacazette, Tolisso'nun gideceğini herkes biliyor. Marcelo ve Oğuzhan şu an burada. Satılırsa bana göre doğru olmaz. (Habertürk)