Orta sahada Ozan Tufan ve Selçuk İnan gibi kendi kulüplerinde düzenli forma şansı bulamayan isimlerin çağırılıp Beşiktaşlı yıldızın kadroya alınmaması, başta Siyah-Beyazlı taraftarlar olmak üzere futbol kamuoyunun büyük bir çoğunluğunun sert tepkisini çekmişti. Hatta Ozzie, Kartal’ın Bursa’yı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından “Lucescu bana ‘Kampta görüşürüz’ demişti. Aklıma başka şeyler geliyor” sözleriyle isyan etmişti.

RUMEN HOCA AÇIKLAMA YAPACAK

Eleştirilerin odak noktasında ise, Ay-Yıldızlı ekibin çiçeği burnunda teknik direktörü Mircea Lucescu vardı. Rumen çalıştırıcının yardımcısı Tayfur Havutçu, konuya açıklık getirdi. Oğuzhan’ın taktik gereği kadroya alınmadığını belirten Havutçu şöyle konutşu:
"Hocamız Oğuzhan’ı beğeniyor. Kaliteli bir futbolcu olduğunu söylüyor. Zaten kendisiyle de görüştü. Oğuzhan’ın alınmaması kötü oyuncu olduğundan değil. Sadece yaptığımız analizler neticesinde 2 maçta farklı taktik anlayışlar ile oynayacağımızdan dolayı Oğuzhan’ı çağırmadık." Milli Takım patronu Mircea Lucescu, zorlu Ukrayna ve Hırvatistan maçları öncesi Süper Lig’deki teknik adamlardan yerli oyuncu konusunda destek isteyecek.  Bugün düzenleyeceği basın toplantısında bir çağrıda bulunacak Luce, aynı düzeyde olmaları halinde tercihlerin yerli futbolculardan yana kullanılmasını talep edecek.  Tüm sorulara açık olacağı ifade edilen Rumen hocanın, en çok merak edilen konu olan Oğuzhan Özyakup’u neden kadroya almadığı hakkında da açıklama yapacağı öğrenildi.(HABERTÜRK)