Hollandalı futbolcu Nigel De Jong, Galatasaray'da geçirdiği günlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Jong, 'Türkiye'deki son dönemlerimde antrenman yapmayı ve futbolu özlemiştim. 18 değil, 33 yaşında olduğum hâlde beni genç takımla birlikte çalıştırdılar' derken 'Jan Olde Riekerink ile her şey güzeldi ancak sonrasında Tudor geldi ve işler değişti' dedi. 1,5 sezon Galatasaray forması giydikten sonra geçtiğimiz devre arasında bedelsiz olarak Mainz'a transfer olan Nigel De Jong, ülkesinde yayım apan ELF VOETBAL sitesine verdiği röportajdan çarpıcı bölümler:

'SNEİJDERİLE  BU ÖZELLİĞİMİZ TAKIM İÇİNDE PEK SEVİLMEDİ' 

"Türkiye'deki son dönemlerimde antrenman yapmayı ve futbolu özlemiştim. 18 değil, 33 yaşında olduğum hâlde beni genç takımla birlikte çalıştırdılar. Wesley Sneijder ve ben bir şeyden memnun olmadığımızda bunu söyleyebilecek cesarete sahibiz. Ancak bu özelliğimiz takım içinde pek sevilmedi. Teknik direktör Igor Tudor'la problemlerimiz oldu. Şimdi ise o Galatasaray'dan gitti ve ben de Almanya'da mutluyum.

'TUDOR GELDİ, İŞLER DEĞİŞTİ'

"Her şeye rağmen Galatasaray benim için çok önemli bir tecrübeydi. Aslında Los Angeles Galaxy'den asla ayrılmazdım ancak Galatasaray'dan teklif gelince dayanamadım. İstanbul harika bir şehir. Wesley'i de çok seviyordum. Fakat Robin van Persie ile hiç görüşmedim. Çünkü Galatasaray ve Fenerbahçeli oyuncular sokakta halkla birlikte yürümezler. Jan Olde Riekerink ile her şey güzeldi ancak sonrasında Tudor geldi ve işler değişti." (Fanatik)