Avrupa Atletizm Birliği'nin Süper Lig, 1'inci Lig, 2'nci Lig ve 3'üncü Lig gruplarında toplam 4 küme olarak gerçekleştirdiği Avrupa Takımlar Şampiyonası 2 gün sürecek. 1'inci ligde güçlü rakiplerle mücadele verecek olan Türkiye, Norveç'in Sandnes kentindeki organizasyonda Süper Lig'e çıkma yarışması yapacak.

Bu yıl değişen statü sonrasında Süper Lig'in 12 takımdan 8 takıma inecek olması nedeniyle, 1'inci 3 takım yerine sadece 1 takım üst gruba çıkacak. Rusya'nın cezası nedeniyle 11 takımın yarışacağı 1'inci Lig'de yalnızca grubu şampiyon olarak tamamlayacak ekibin Süper Lig bileti alacak olması işleri zorlaştırsa da, son dönemde büyük çıkış gösteren Türkiye, ilk sıra için adı geçen ekipler arasında bulunuyor.

1'inci Lig'de Belçika, Norveç, Hollanda ve Belarus ile birlikte zirve mücadelesi yapması beklenen Türkiye'nin grubunda ayrıca şu takımlar bulunuyor: Macaristan, İrlanda, Litvanya, Portekiz, Romanya, Slovakya.

Yarın 7 branştaki yarışmalarla başlayacak olan Sandnes'teki 1'inci Lig mücadelesi, pazar günü tamamlanacak. Erkekler ve kadınlarda toplam 40 yarışma sonrasında en fazla puanı toplayan ekip, 2021'de Avrupa Takımlar Şampiyonası Süper Ligi'nde yer alma hakkını elde edecek. 11 takımlı 1'inci Lig'de son dört sırada yer alacak takımlar, cezası devam ettiği için otomatik olarak küme düşecek Rusya ile birlikte 2021'de 2'nci Lig'de mücadele verecek.