Portekiz'de yapılacak olan Avrupa Gençler Masa Tenisi Şampiyonasına katılacak olan Genç Milli takımları sporcuları her kategoride madalya hedefliyor. Genç Milli takımlar koordinatörü ve Genç Bayan Milli takım Sorumlusu Babür Üstündağ, kamp çalışmalarının tamamlandığını ve Şampiyonaya katılmak için Portekiz'e gittiklerini söyledi.

'ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANDI'

Babir Üstündağ; ''2-12 temmuz tarihleri arasında Genç Milli takım kampımız tamamlandı. Bu kampın ana amacı, 14 Temmuz'da Portekiz'de başlayacak olan Avrupa Gençler ve Yıldızlar Masa Tenisi Şampiyonası'na hazırlık maksadı taşıyordu. Genç Erkek ve Yıldız Erkek Milli takımlarımızla beraber çalışmalarımıza devam ettik. Bayan ve Erkek kategorisinde iki tane de yabancı antrenör bize destek vermek için geldiler. Belaruslu antrenör Aleksey Yefremov erkeklerde, Alman Genç Milli takım antrenörü Tobias Kirch ise bayanlarda bizlere yardımcı oldu. Çalışmalarımız son gün teknik-taktik ve kondüsyon anytremanları ile tamamlandı'' dedi.

16 SPORCUMUZ VAR

Guimaraes kentinde 14-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Masa Tenisi Gençler Avrupa Şampiyonasına katılacak olan Genç ve Yıldız Milli takımlarımız Portekiz'e gitti.  40 ülkeden 600 sporcunun mücadele edeceği 60. Masa Tenisi Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, toplam 16 sporcu ile takım ve ferdi müsabakalarında mücadele edecek.  Antrenörlüklerini Babür Üstündağ, Halil Adak, Kadri Kocacenk ve Ömer Koca'nın yapacağı  Genç ve Yıldız Milli takımlarımızda şu sporcular yer alıyor; Genç Erkeklerde, Talha Yiğenler (Beşiktaş), Umut Emre Başsan ve Tugay Yılmaz (Yalova Belediye), Zihni Batuhan Şahin (Çukurova Üniversitesi), Genç Kızlarda, Simay Kulakçeken (Bursa Büyükşehir), Betül Nur Kahraman (Kocasinan Belediye), Aybüke Öner (Çukurova Üniversitesi), Gülpembe Özkaya (Fenerbahçe), Yıldız Erkeklerde, Ulaş Akdağ (Etimesgut Belediye), İbrahim Aktuğ (Fenerbahçe), Kaan Dönmez ve Yücel Ocak (Yalova Belediye), Yıldız Kızlarda, Şükran Cangir (Batman Belediye), Ece Haraç (Yalova Belediye), Betül Töz (Kocaeli Kağıtspor), Özge Yılmaz (Kocasinan Belediye)

RAKİBİMİZ RUSYA

Takım maçlarında Genç Erkek Milli takımımız, C grubunda Rusya, Almanya ve İspanya, Genç Kız Milli takımımız, D grubunda geçen yılın Avrupa ikincisi Sırbistan, Almanya ve Polonya, Yıldız Erkek Milli takımımız, A grubunda geçen yılın Avrupa Şampiyonu Rusya, İtalya ve Ukrayna, Yıldız Kız Milli takımımız ise B grubunda Fransa, Belarus ve geçen yılın Avrupa ikincisi Polonya ile karşılaşacak. Beş gün sürecek olan takım maçlarının ardında, gençler ve Yıldızlarda tekler, çiftler ve karışık çiftler ferdi maçları yapılacak.

Hakan Ertürk