Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, gösterdiği performansla yabancı takımların ilgisini çeken Cenk Tosuna ilişkin "Manchester City, Cenk Tosun'u izlemeye geldi. Birkaç takım daha vardı galiba. Kafam çok dağınık, net hatırlayamıyorum şu anda. Ancak şunu söyleyebilirim hocamız Cenk Tosun’u bırakmaz. Başkanımız da bırakmaz." dedi. 

'RÜYA MIYIM ACABA' 

İşte Ahmet Ürkmezgil'in açıklamaları: 

Galip gelebilirsin, tur atlarsın, kale direklerinden döner, ezilirsin, zorlanırsın ve sonunda bir gol bulursun. Hem maç biter hem sen bitersin. Ancak Beşiktaş öyle değil artık. Bir 90 dakika daha olsaydı da biraz daha Beşiktaş’ı izleseydik diye herkese söyleten bir takım vardı sahada. O kadar muhteşemdi Beşiktaş. İkinci yarının ilk 20 dakikasını izlerken rüyada mıyım acaba dedim. Kendimde futbol oynadım yıllarca, uzun zamandır bu kadar keyif aldığım bir futbol izlememiştim. Takımımıza ve taraftarımıza çok teşekkür ediyorum.

'HAYRAN KALMIŞ' 

Porto Yöneticilerinden bir tanesinin maçtan sonra gelip bana söylediklerini her Türkün duymasını isterdim. Şu anda durumu belli olmayan bir takım, galip gelselerdi belki işi bitirme noktasına getirceklerdi. O yönetici arkadaşımızın inanın bana mutluluktan gözlerinin için gülüyordu. Çünkü taraftara, futbola her şeye hayran kalmış. Aynı zamanda 2.lik şanslarının da devam ediyor olmasından dolayı mutluydu.

'BEŞİKTAŞ ELİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAKTIR'

Şenol Hocanın konuşmasına bayıldım. Bir gerçek var… Bir dahaki turlarda Manchester City gibi Bayern Münih gibi çok önemli takımlar olacak. Bunun bilincinde olmak lazım. Atıp tutmamak lazım. Çok üst düzey birkaç takımın dışında diğer takımlarda güçlü ama o birkaç takımla eşleşmemiz durumunda şansımız daha yüksek olacak. Tabii ki Real Madrid gibi takımlar çıkarsa da Beşiktaş elinden gelenin en iyisini sahada yapacaktır.

'MARİO GOME'Z BENZETTİM' 

Cenk Tosun’u bizim Mario Gomez’e falan da benzettim. Topu alıyor, saklıyor, çalım atabiliyor. Onun dışında kanada geçip depar atabiliyor. Güçlendi de… Cenk bu sezon özellikle o güzel olan meziyetlerini çok üst düzeye taşıdı. Bu yaz çok iyi çalıştığını ve bu şekilde kendini gösterdiğini düşünüyorum. Aynı şekilde Tolgay, Pepe, Atiba, Babel… Hangi birini sayayım, Allah bu takımı nazarlardan korusun.

"MANCHESTER CİTY İZLEMEYE GELDİ"

Manchester City, Cenk Tosun'u izlemeye geldi. Birkaç takım daha vardı galiba. Kafam çok dağınık, net hatırlayamıyorum şu anda. Ancak şunu söyleyebilirim hocamız Cenk Tosun’u bırakmaz. Başkanımız da bırakmaz. Sezon sonunda şartlar uygun olursa transfer olabilir. Bunları yapmak zorundayız artık zaten günümüz futbolunda. Alıp, yetiştirip, satmalıyız. Bu döngüyü sağlamayız. Tolgay’ın da aynı şekilde talipleri bulunuyor. Tolgay’ı, Oğuzhan’ı, Cenk’i, Babel’i kim istemez ki. (Ajansspor)