Türkiye A Milli Futbol Takımı, Karadağ ile deplasmanda oynadığı özel maçta rakibi ile 2-2 berabere kaldı. Maç sonrası açıklama yapan Lucescu, 'Mevcut oyun sistemimizi geliştireceğiz. Önemli olan oyunculara eksik olan güveni aşılamam. Rakip takımın performansını gayet iyi biliyordum. Oyuncularımı da uyardım bu konuda. Oyunu sonuna kadar bırakmadıklarını söyledim ve dediğim gibi de oldu. İlk gol ilk yarının sonunda, ikinci gol de ikinci yarının sonunda geldi. Aynı zamanda ikinci yarıda en iyi ekipleriyle oynadılar. Biz ise birçok genç oyuncumuzu oyuna soktuk.' dedi.  A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 2-2 sona eren Karadağ maçının ardından basın toplantısı düzenledi.

Mircea Lucescu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Maça iyi başladık ve 2-0 öne geçtik ama Karadağ özellikle duran toplarda bize sorun yarattı. İyi bir ekibe karşı, güzel bir maç çıkardık. Rakip bizden daha tecrübeli, çünkü uzun zamandır beraber oynayan bir ekip. Biz ise daha yeni bir grubuz. Sonuç için mutlu değilim ama oyun organizasyonu açısından mutluyum. Çalışmalarımızda konuştuğumuz konuları arkadaşlarımız sahaya iyi yansıttı. İlk yarı 40 dakikaya kadar oyunun tamamen hakimiydik. Benim açımdan bu olumlu. Yakaladığımız fırsatları gole çevirmemiz durumunda, skor farklı olabilirdi. Rakibin bulduğu ikinci golde top kaybı sonucu birden fazla oyuncumuz oyundan düştü. Birçok oyuncumuz henüz çok genç. Serdar Aziz ve Gökhan Gönül'ün eksikliklerini hissettik ama diğer arkadaşlar için mutluyum. Bugün Ömer Bayram da oyuna girdi. Yavaş yavaş diğer isimler de milli takımdaki tecrübelerini artırıyor. Genel olarak oyuncu grubumuzu pek değiştirmeyi düşünmüyorum. Ama yine söylüyorum, eski arkadaşlarımızı da hiçbir şekilde bırakmış değiliz. Onların sağlık ve form durumları doğrultusunda onları da alacağız. Bizim bir oyun sistemimiz var artık. İlk yarı bir hata yaptık ama onun dışında ilk 40 dakika şut görmedik kalemizde. Mevcut oyun sistemimizi geliştireceğiz. Önemli olan oyunculara eksik olan güveni aşılamam. Rakip takımın performansını gayet iyi biliyordum. Oyuncularımı da uyardım bu konuda. Oyunu sonuna kadar bırakmadıklarını söyledim ve dediğim gibi de oldu. İlk gol ilk yarının sonunda, ikinci gol de ikinci yarının sonunda geldi. Aynı zamanda ikinci yarıda en iyi ekipleriyle oynadılar. Biz ise birçok genç oyuncumuzu oyuna soktuk."

Okay Yokuşlu'nun sakatlanarak oyundan çıktığını ifade eden Mircea Lucescu, Okay'ın bandaj yapması gerektiğini, ancak yapmadığı için sakatlandığını açıkladı ve 'Kendi hatası' dedi.

Lucescu, basın toplantısını Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne yükselen U19 Milli Takımı'nı tebrik ederek bitirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR 

11'inci dakikada sol kanattan Hasan Ali Kaldırım topu sol kanattan içeriye gönderdi. Cengiz Ünder'in düzgün vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.

23'üncü dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde kafayı vuran Okay Yokuşlu, farkı 2'ye çıkarttı: 0-2.

45'inci dakikada Karadağ farkı 1'e indirdi. Zarko Tomasevic'in sol kanattan içeri kestiği topa düzgün bir kafa vuruşu yapan Mirko Ivanic, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

İlk yarı A Milli Takım'ın 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

55'inci dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Marko Simic, altıpas üzerinden vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak auta gitti.

76'ncı dakikada Ömer Bayram topu sol kanattan ceza sahasına gönderdi ancak hiçbir takım arkadaşı meşin yuvarlağa dokunamadı.

87'nci dakikada Mehmet Topal'dan sıyrılan Stefan Mugosa'nın yaptığı vuruş fileleri sarstı: 2-2.

Karşılaşmanın kalan bölümünde gol sesi çıkmazken, maç 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.