Süper Ligin 14. hafta maçı ve bu yılın son derbisi hem Beşiktaş hem Galatasaray için bir maçtan fazla şey ifade ediyordu. Hafta içi Avrupa arenasında mücadele eden Beşiktaş ve Galatasaray için, Sivas'ın Başakşehir'i yenmesiyle bu derbi 3 puandan fazla anlam ifade ediyordu.

Maçın en çok konuşulan olayları VAR sayesinde verilen penaltı ile verilmeyen bir başka penaltı oldu.

Maçın 18. dakikasında VAR penaltısını gole çeviren Adem Ljajic, Beşiktaş'ın üç puan hanesine yazarak 24 puana yükselmesini sağladı. Şenol hocanın derbi karnesinde Galatasaray karşısında son 7 maçta 5'inci galibiyeti olarak geçti karşılaşma ve Şenol hocanın üstünlüğü devam etti.

Son dokuz maçta bir galibiyet alan Galatasaray'ın maç kazanamama serisi de devam etti. Bunda GS yönetiminin ve Terim'in TFF ile olan gerginliğinin ve Fenerbahçe derbisinde yaşanan olayların artçılarının deprem etkisi yaratması da önemli faktör.

* * *

Maçın 33. dakikasında Ozan'ın direkten dönen vuruşu Beşiktaş adına şans, Sarı-Kırmızılı ekip adına şansızlık oldu.

Beşiktaş 18. dakikada öne geçmesine rağmen pozisyon üretmekte zorlandı. Galatasaray, Beşiktaş'a nazaran daha net pozisyon üretti. Caner'in her topu şişirmesi haftalardır kronik bir sorun. Mustafa Pektemek'in forvetteki yetersizliği de...

Orta sahanın dağınık oyununa Şenol hoca Atiba'yı alarak müdahale etse de, Beşiktaş taraftarı maç boyunca büyük stres yaşadı. Beşiktaş skoru korumak için kontrollü oyunu düşünse de, Galatasaray'a net pozisyonlar verdi.

* * *

Derbi gecesinin galibiyetle sonuçlanması, Beşiktaş'ın VAR şansıydı. Maçta Beşiktaş adına Adem Ljajic'in artan özgüveni, Adriano'nun takıma katılması, Atiba'nın orta saha presiyle kalitesini göstermesi, Necip'in iyi oyunu, 19 yaşındaki Güven Yakçı'nın derbide gol araması, kalede Karius'un başarılı oyunu Beşiktaş'ın artılarıydı.

Gecenin alkışı hakkedeni, takımı 90 dakika ateşleyen ve rakip üzerinde baskı kuran muhteşem taraftarıydı. Bu galibiyet, puan durumu açısından Süper Lig'e yeni bir heyecan katacak. Şampiyonluk yarışında Başakşehir, Kasımpaşa, Beşiktaş ve Galatasaray'ın yarışın içinde kalması, Süper Lig'e de yeni bir hava kattı. Anadolu takımlarının artan performansı, ilerleyen haftaların daha da heyecanlı olmasını sağlayacak gibi...