Tepecik Şenol Güneş Stadyumu'nun tribün yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Biz başladığımız işi yarım bırakmayız" dedi. Başkan Akgün, Tepecikspor Başkan Yardımcısı Temel Eyüboğlu'nun, tribünle ilgili eleştiriler yönelterek istifa ettiğini açıklamasının ardından Tepecik Şenol Güneş Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Tribün yapım çalışmalarının başlangıcına nizaret eden Başkan Akgün, tribünlerin en kısa sürede yapılacağını söyledi.

YARIM BIRAKMAYIZ

Teknik ekibi ile birlikte stadyumda incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, stadyum için hazırlanan projenin en kısa sürede tamamlanacağını belirterek, "Biz başladığımız işi yarım bırakmayız" ifadelerini kullandı. Tribünlerin dolmadığı sürece stadyumların tek başına bir yararı olmayacağını kaydeden Başkan Akgün, "Spor kulüplerini kulüp yapan stadın tribünleri ve o tribünleri dolduran taraftarlardır. Büyükçekmece Tepecikspor kulübümüz uzun yıllardan beri Büyükçekmece ilçemizi profesyonel anlamda en iyi şekilde temsil eden kulüplerimizdendir. İnanıyorum ki, 2017-2018 futbol sezonunda yeniden Spor Toto 2. Lige çıkarak Büyükçekmecemizi temsil edecektir. Bazen işler iyi gitmeyebilir bu futbolun doğasında vardır. Büyükçekmece Tepecikspor'da geçtiğimiz sezon işlerin iyi gitmemesinden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı Spor Toto 2. Lige veda etmişti. Yeni sezonda da önemli başarılara imza atarak yeniden ikinci lige dönecektir" dedi.

ÇİMLER DEĞİŞTİRİLECEK

Tepecik Şenol Güneş Stadyumu'nun yaklaşık 2 yıldır tribünlerinden yoksun olduğunu ve maçlarını ilçe dışında oynamak zorunda kaldığını hatırlatan Başkan Akgün şunları söyledi: "Bugün itibariyle her türlü zorluğu göze alarak hiç ara vermeden çalışmalarımız devam edecektir. En kısa sürede stadın tüm eksiklerini tamamlayıp Büyükçekmece Tepecikspor'un hizmetine sunacağız. Bu işi tribünle de bitmeyecek. Sahanın sentetik çimden doğal çime çevrilmesi içinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bunun içinde Büyükçekmece Belediyesi ve kulüp yönetimi olarak, Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'e talebimizi ileteceğiz. Gerekirse Tepecik Spor'un stadyumunun çime çevrilme kararı alınıncaya kadar da Türkiye Futbol Federasyonu'nun kapısının önünde oturacağız."

SORUN TRİBÜN DEĞİL YETKİ PAYLAŞIMI

Tepecikspor Başkan Yardımcısı Temel Eyüboğlu, kulübün ardı ardına aldığı başarısız sonuçlarla küme düşmesinin ardından bir açıklama yaparak, maçlarını göçebe gibi yaptıklarını, stadda tribün olmadığı için iç saha maçlarını Esenyurt'ta yaptıklarını açıklayarak kulüpteki görevini bırakacağını açıklamıştı. Eyüboğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e tribünlerin yapılması için çağrıda bulunmuştu. 

Tepecikspor camiasında ise, Eyüboğlu'nun yaptığı çıkışların tribünlerin olmayışından değil, başka konulardan kaynaklandığını konuşuyor. Takımı yakından izleyen çevreler, "Temel Eyüboğlu, tüm yetkilerin kendisinde toplanmasını istiyor. Bu konuda Osman Eyüboğlu ve Mehmet Eyüboğlu'ndan istediği yetkileri alamayınca, tribünleri bahane ederek bırakacağını açıkladı" iddiasını öne sürdü. Birkaç gün önce sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde Temel Eyüboğlu'nun istifa ederek kulüpten ayrıldığı gündeme gelse de, daha sonra bu haberler ilgili sayfalardan silindi. Temel Eyüboğlu'nun, teknik direktör görevlindirmesi dahil istediği yetkileri alamadığı, Osman Eyüboğlu'nun da Mehmet Eyüboğlu'nu tam yetkili görevlendirerek il dışına çıktığı bildiriliyor. Temel Eyüboğlu'nun, aile şirketinin işleriyle ilgileneceği, takımdan uzak duracağı da iddialar arasında.

Hakan Ertürk