Benfica'dan Talisca'nın bonservisini almak isteyen Beşiktaş, yıldız futbolcunun transferiyle ilgili yeni bir plan hazırladı!  Brezilyalı yıldızın satın alma opsiyon hakkına sahip olan ancak 21 milyon Euro gibi bir rakamı çıkaramayan Kartal, Çinli bir kulüp ile yapacağı özel protokolle işi bitirecek. yuncuyu 40 milyon Euro’ya satacak olan Siyah-Beyazlılar, buradan gelecek paranın 21 milyon Euro’luk kısmını Benfica’ya ödeyip 19 milyon Euro kâra geçmek istiyor. Peki bu nasıl olacak?

İşte tüm detaylar:

Beşiktaş’ta Anderson Talisca’nın bonservisinin alınması için her geçen gün yeni bir formül ortaya çıkıyor.  Gazete Habertürk'ten Kartal Yiğit'in haberine göre, Siyah-Beyazlılar’ın Brezilyalı yıldız için yeni planı biraz kafa karıştırıcı olsa da sonunda mutlu son var...  İki sezondur Kartal’da kiralık olarak forma giyen Talisca’nın 21 milyon Euro olan opsiyon ücretini kullanmak isteyen ancak bu parayı bulmak için de kaynak arayan Siyah-Beyazlı yöneticiler, ilk olarak Benfica ile görüşüp opsiyonu kullanacaklarını belirtecek. 

EŞİNE RASTLANILMAMIŞ BİR YOL 

Ancak şu anda 21 milyon Euro’yu ödeme durumu bulunmayan Beşiktaş ikili ilişkilerini kullanıp belki de eşine hiç rastlanmamış bir yol izleyecek. 

Talisca’nın menajerinden oyuncuyu Çin’e 40 milyon Euro’ya satma garantisi alan Beşiktaş, bir kulüple yapacağı özel protokolle Brezilyalı futbolcuyu verecek.  Talisca’nın bonservisinde öncelik hakkı olan Kartal, bu parayı garantiledikten sonra 21 milyon Euro’yu Benfica’nın hesabına yatıracak.  Daha sonrasında ise oyuncunun bonservisi Çinli kulübe aktarılacak. 

19 MİLYON EUROYU KASASINA SOKACAK

Çok ince hesaplar peşinde olan Beşiktaş, böylece 21 milyon Euro ödeyemediği Talisca transferinde sadece bonservisi satın alma önceliğine sahip olduğu hiçbir şey yapmadan kasasına 19 milyon Euro sokacak.  Tabii bu Çinli kulüple yapılması düşünülen protokol gerçekleştiği anda olacak. Eğer Siyah-Beyazlılar, bu yöntemde başarılı olamazsa Talisca’nın bonservisini ödeyemeyeceği için transferden vazgeçecek.