Beşiktaş, Sarspborg karşısında ilk dakikalarda yediği golün şokunu atlatamadan 6 dakikada yediği ikinci golden sonra abordone oldu. Karius'un 45 metreden yediği ikinci gol tam bir hayal kırıklığına dönüştü. Gardı düşen Beşiktaş, ilk yarıda fark yemediyse bu tamamen şans faktörüyle oldu. Takım kara bir tablo çizdi ve taraftarlar endişeyle izledi bir türlü toparlanamayan Beşiktaş'ı.
İlk yarı hayal kırıklığı yaşatan takım, devre arası sanki sihirli bir el değmişçesine oyuna daha derli toplu döndü. İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte ilk yarıdaki takım gitmiş, bildiğimiz Beşiktaş çıkmıştı sahaya. Bu değişim, muhteşem bir geri dönüşle taçlandı ve 62'de Lens'in farkı bire indirmesi Beşiktaş'ı ateşledi. Sarspborg, golün şaşkınlığı ve Beşiktaş'ın baskısı karşısında toparlanmaya çalışırken 66. dakikada Love'un beraberlik golü geldi. İki farkı kapatan Beşiktaş, bu özgüvenle tempoyu hiç düşürmedi ve rakip kaleyi yoklamaya devam etti. Bütün oyuncular büyük bir özgüvenle, hata yapmadan rakip kaleyi ablukaya aldı ve 90. dakikada Lens'in ikinci, takımın üçüncü golü geldi. 

* * *

Beşiktaş, 2-0'dan muhteşem bir dönüşle galibiyete uzandığı gibi, takıma geldiği günden bu yana eleştirilen Lens'in aylar sonra takımı sırtlayıp 2 gole imza atması da anlamlıydı. Lens, geri dönüşüyle gecenin de yıldızı oldu. 

Elbette bu galibiyette, ilk yarıda gardı düşen Beşiktaş'ın oyundan tamamen kopmaması da etkili oldu. Futbolcuların profesyonelliği öne çıkararak farkın açılmasını engellemesi de ikinci yarıdaki dönüşte büyük katkısı oldu. 

Şenol hoca ve takımı mücadele inancı için alkışlıyor ve tebrik ediyoruz. Beşiktaş Avrupa arenasında kendi göbeğini evinde kendi kesecek. Malmö maçı tam bir final maçı olacak. Muhteşem taraftarının da desteğiyle Beşiktaş'ın önündeki bu engeli de geçeceğini düşünüyorum. Ama yine de Malmö'yü yabana atmamak, işi sıkı tutmak gerekiyor. 

Avrupa Kupası'nda alınan bu anlamlı galibiyet Pazar günü oynanacak Galatasaray derbisi için de Beşiktaş'a moral oldu. 2 farklı yenilgiden galibiyete uzanan futbolcuların harcadığı olağanüstü efor, Pazar günü yorgunluğa yol açar mı bilemiyoruz. 
Süper Lig'de hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe'yi Avrupa arenasında bir üst tura çıkmayı garantilediği için tebrik ediyorum. Bu rekabetin Avrupa kupasında devamını diliyorum .