Bir sezon önce takımının başarısı için yeşil sahalarda ter döken Ahmet Altıntaş, teknik direktörlük belgesi alıp takımının başına geçtikten sonra adeta imkansızı gerçekleştirdi. Genç yaşta teknik direktör olan ve formasını terlettiği takımın başına geçen Altıntaş, bir sene içinde iki kez şampiyonluk yaşayarak zor bir işe imza atmayı başardı.

Bir sene içinde takımına iki lig atlatmayı başaran Gültepespor Teknik direktörü Ahmet Altıntaş ile sezon değerlendirmesi yaptık. Spor camiası tarafından şans tanınmayan bir kulübü Süper Amatör lige taşımanın hikayesini onların sözleriyle aktarıyoruz.

Yorucu oldu

Ahmet Hocam 1 sene içinde iki şampiyonluk, hem 2. amatör ligde hemde 1. amatör ligde, 2017 yılı sana şampiyonluklar getirdi ve Süper amatör lige çıkma başarısı gösterdiniz. O sürecin bir değerlendirmesini alabilir miyiz?

A.Altıntaş: Bir senede iki tane şampiyonluk yani üst lige çıkma başarısı gösterdik. Bizim için bayağı yorucu bir sene oldu. Bir sezon içinde hiç durmadan çalıştık. Tabii ki 2. amatörden çıkarken bir hedefimiz vardı. Ama 1. amatör lige çıktığımızda hedef ortalarda kalmaktı. En son 13 yıl önce 1. Amatörde oynamış bir takımın başına geçmiştim. 13 yıldır Gültepespor 1. amatöre çıkamamıştı. Hedefimiz ilk olarak 1. amatöre çıkmak ve semtte bir enerji yaratmaktı. Ve biz bunu başardık, 1. amatöre çıkardık. 1. amatöre çıkar çıkmaz yönetimimizi güçlendirdik. Bildiğiniz gibi 2. Amatör ligin bitmesinden kısa bir süre sonra 1. Amatör Lig başlıyor. Bu yüzden düşünecek hesap yapacak çok fazla zamanımız yoktu. Bu sebeple 1. Amatör ligde kalalım, ortalara oynayalım dedik. Ancak şartlar bizi farklı bir noktaya sürükledi ve yukarılara doğru itmeye başladı. Tabii 1. amatör lige çıkmamızla birlikte yakalanan enerji ve camiadaki olumlu hava taraftar ve futbolcular üzerinde farklı ve hava oluşmasına sebep oldu. 

Gültepeliler futbolu çok seviyor. Mahallenin takımının başarısı önce bir taraftar kitlesi oluşmasına daha sonrada bunun organize edilen bir gruba dönüşmesine neden oldu. Bu oluşumdan Semti Müdafaa çıktı. Onlar bize çok destek verdi. Kendimizi hiç bir zaman deplasmanda hissetmedik. İç sahada ise adeta bir profesyonel takım gibi desteklediler bizi, bizim itici gücümüz oldular. Ligde ikinci sırayı aldık ve play off oynadık. Bu bizi bir kez daha farklı bir hava yaşamamıza vesile oldu. Uzatma dakikalarını ve penaltıları gördük. Yine de son ana kadar çıkacağımızı ummuyordum. Bizim için bir hayal gibi. Tarihimizde ilk defa süper amatör lige çıktık.

Nokta transferler

Hocam takım açısından değerlendirmeleri yaptınız, bir de kendi açınızdan bir değerlendirme yapabilir misiniz? Geçtiğimiz sezonda takımda futbolcu olarak yer almıştınız. Ancak 2017 yılı itibarı ile teknik direktörlük görevini üstlendiniz. Genç bir teknik direktör olarak üst üste iki başarı elde ettiniz.

A.Altıntaş: Tabii çok mutluyum, ilk deneyimimde Allah bana şampiyonluklar görmemi nasip etti. Ancak insan kendini nasıl anlatır. Artık bunu yöneticilere soracaksınız. Ama şampiyonluk çok güzel bir duygu, bunu yaşamak çok güzel.

Gültepe Spor uzun zamandan bu yana kadro genişliği olamayan ve transfer konusunda da çok bütçe oluşturamayan bir kulüp kadroyu nasıl oluşturdunuz?

A.Altıntaş: Evet, üst sıralarda oynayan diğer takımlar gibi yüksek bütçelere oluşmadı bizim takımımız. Transfer konusunda da 2 veya 3 transfer gerçekleştirdik. 2. amatör ligde ara transfer dönemi benim için bir şans oldu. Kilit noktada futbolcuları bulma ve transfer etme şansına sahip olduk. Ancak burada oluşan hava oyuncuların bizde kalmasına ve hatta bize rakip oynayan oyuncuların yeni sezonda bize gelmek istemesinde büyük rol oynadı. Tribünlerimizin desteğini burada da görmüş olduk. Yöneticilerimizde sonuna kadar desteklerini sağladılar ve tüm olanaklarını bize açtılar.Tam nokta transferler yaptık. Ya tabi bunun en büyük eseri aile olmak. Çok güzel aile olduk. İnanılmaz bir semt ortamı oluştu. Semt aşkıyla yola çıktık zaten. Arkadaşlık sayesinde bu ortamı kurarak başarılı olduk. Böyle bir ortam oluşturamazsanız parayla bile başarılı olma şansınız yok. Biz bunu başardık, Gültepe Spor Kulübü buna göre örnek bir kulüp diye düşünüyorum.

Genç başkan geldi

Şimdi Süper Amatör zamanı burada bir çok takım yüksek bütçelerle yer alıyor. Gültepespor'un planlaması nedir?

A.Altıntaş: Bu sezonda da yeni bir yönetim oluştu, başkanımız değişti. Burak Bahçeli takıma başkan olarak geldi. O da futbolun içinden biri. Geçen sene benim öğrencimdi. Beraber de top oynadık. Futbolun içinden gelerek başkan oldu. Yönetimi de biraz daha güçlendirdi. Tabii üst ligin giderleri harcamaları çok fazla, yani maddi yönü yönetimi çok fazla. Süper amatör için yönetimi kalabalıklaştırmaya başladık. Selahattin başkanımız da bu sezon görev almayacağını açıkladı. Ona da teşekkür ediyoruz onun da katkıları çok büyük. İnşallah hayırlısı olur, tabii hedefimiz şu an için sadece ligde kalmak, süper amatör de bütçeler çok yüksek, her şeyi yaşayarak göreceğiz.

Takımın çoğu kulüpte kalacak

Yeni sezonda transfer politikanızı belirlediniz mi? Görüştüğünüz futbolcular var mı?

A.Altıntaş: Tabii önce kendi içimizdeki arkadaşlarla görüşmelerimizi tamamlayacağız. Takımda yine bir sekiz on kişi kalacak kendi içimizden. İç transfer olarak 8 veya 10 kişiyle anlaşmaya çalışacağız. Ayrıca transfer için görüştüğümüz futbolcular var. Dışarıdan da nokta transferlerle 6 veya 7 tane transfer yapmayı düşünüyoruz. Ondan sonra transferleri kapatmayı düşünüyoruz.Tabi biraz da genç topçu lazım. Çünkü statü gereği genç topçu oynatmak lazım. Onun için genç topçu bulmak zorundayız. Birde bunun için transfer gerçekleştireceğiz. Mecburuz yapmaya çünkü kadro yeterli değil. 1. amatör için yeterli ama süper amatör için yeterli değil. 

Yeni sezonu ne zaman açacaksınız?

A.Altıntaş: Temmuzun başında yani bayram haftasından sonraki hafta başlayacağız. Bu ay içinde birkaç tane transfer yapacağız. Ondan sonra zaten kalabalık olacak. İdmana gelecek olanlar var, onların son durumlarına bakacağız. Sağdan soldan tavsiye edilen topçular var onlara bakacağız. Herkese şans vereceğiz, bizde oluşturabileceğimiz en iyi kadroyu oluşturmaya çalışacağız.

Hakan Ertürk