Schalke 04’ün Ukraynalı sol kanat oyuncusu Yevhen Konoplyanka’ya yıllık 2.5 milyon Euro net ücret ve puan başına 5 bin Euro teklif ederek beklemeye çekilen Galatasaray, diğer taraftan Juventus’ta forma giyen Ganalı orta saha Kwadwo Asamoah’ın transferi için girişimlerini hızlandırdı. Sarı kırmızılı yöneticiler, Asamoah’ın menajeriyle görüşerek yıllık 2 milyon 300 bin Euro garanti para teklif etti. Ganalı futbolcu ise ailevi eşinin doğum yapacak olması nedeniyle şu an transferi düşünemeyeceğini belirtip, cevap vermek için birkaç gün süre istedi.

TUDOR ÇOK İSTİYOR

Tudor, Juventuslu futbolcu Kwadwo Asamoah'ın transfer edilmesi için yönetime baskı yapıyor...

İtalyan ekibinin 2012’de 18 milyon Euro ödeyerek aldığı 29 yaşındaki futbolcunun, sol bek, orta saha ve kanatlarda görev yapabildiğini belirten G.Saray Teknik Direktörü, “Asamoah, kuracağımız takımın kilit ismi olacak. Hem rekabeti artıracak hem de forvetteki Gomis ve Eren’in daha verimli olmasını sağlayacak” dedi.

CAROLE, SELÇUK VE TOLGA’NIN PERFORMANSLARI YÜKSELECEK

Konoplyanka için ‘Leipzig’e satılan Bruma’nın boşluğunu dolduracak en doğru isim’ tanımlamasını yapan teknik direktör Igor Tudor, Asamoah’la ise 1 taşla 3 kuş vurabileceklerini ifade ediyor. Çok yönlü bir futbolcu olan Asamaoah’ın, kurmayı planladığı Galatasaray’da ‘kilit isim’ olacağını vurgulayan Tudor, bu sözlerinin sebebini 3 maddede açıkladı:

1-) Sol bek pozisyonunda üst düzey bir isme ihtiyaç var. Asamoah öncelikle bu eksikliği giderecek. Onun gelişi Carole’ün performansına olumlu yansıyacak.

2-) Asamoah, orta sahada da oynayabiliyor. Bu bölgede önemli bir alternatif olacak. Selçuk İnan ile Tolga arasındaki rekabet bu transferle daha da yükselecek. 

3-) Forvetteki Gomis ve Eren’in verimliliğini artırabilmemiz için kanat oyuncularının iyi olması gerekiyor. Asamoah, gerektiğinde kanatlarda da oynayabilir.

‘SÖZLEŞMEYİ UZATIN, BİZE KİRALAYIN’

KARİYERİNİN neredeyse tamamını İtalya’da geçiren 29 yaşında ve 1.73 metre boyundaki Kwadwo Asamoah, sakatlığı nedeniyle bir süre futboldan uzak kaldığı geçen sezon 24 resmi maça çıktı, 2 asist yaptı. Juventus’un 2012 yılında 18 milyon Euro ödeyerek transfer ettiği Ganalı futbolcu, siyah beyazlı kulüpte 5 İtalya Ligi, 3 İtalya Kupası, 3 İtalya Süper Kupası kazandı. Bir yıl mukalesi bulunan Asamoah’ı ‘kiralama’ yoluyla renklerine bağlamayı planlayan Galatasaray yönetimi, Juventus’a, “Asamoah’ın sözleşmesini bir yıl uzatın, satın alma opsiyonuyla bize kiralayın” teklifinde bulundu.

Kaynak: Spor Arena