Galatasaray, savunmayı güçlendirmek için rotasını Barcelona ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan 32 yaşındaki oyuncu Thomas Vermaelen'e çevirdi.  Gazete Habertürk'ten Erhan Telli'nin haberine göre, geçtiğimiz sezonu Roma’da kiralık olarak geçiren Vermaelen için Barça’nın kapısını çalan Sarı-Kırmızılılar, 32 yaşındaki oyuncuyu satın alabilmek için 3 milyon Euro’luk bonservis bedelini gözden çıkardı.

Belçika Milli Takımı’nda da forma giyen tecrübeli oyuncuyla görüşüp prensipte anlaşan Özbek yönetiminin, Barcelona ile yapılan görüşmeleri de büyük bir gizlilik içerisinde devam ettirdikleri öğrenildi. Vermaelen için yıllık 2.5 milyon Euro garanti ücret ödemeye hazır olan Cimbom, bu transferde teknik direktör İgor Tudor’un da onayını aldı.

SAVUNMADA BELÇİKA RÜZGARI 

Vermaelen’le Belçika Milli Takımı’ndan takım arkadaşı olan eski oyuncuları Jason Denayer için de kiralık girişimlerini sürdüren Sarı-Kırmızılılar, Manchester City ile anlaşılması halinde genç oyuncuyu da kadrosuna katmanın hesaplarını yapıyor. İki oyuncuyu birden alarak savunmada Belçika rüzgarı estirmeyi düşünen kurmayların, şartları zorladıkları ifade edildi. Belçika Milli Takımı’nın formasını da 61 kez terleten Thomas Vermaelen, 1 gollük katkı sağladı.

ASLAN GENÇ YILDIZLARIN PEŞİNDE 

Geleceğin yıldız adaylarını şimdiden takibe başlayan Galatasaray scout ekibi, Polonya’da gerçekleşecek U-21 Avrupa Şampiyonası’nı yerinden izleyecek. Bayern Münih ve İnter gibi Avrupa’nın birçok önemli kulübünün scout ekiplerinin de canlı takip edeceği turnuvaya Türkiye’den sadece Galatasaray katılacak.