Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu rövanş maçında Galatasaray,  deplasmanda Bucaspor'u 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maç sonrası açıklama yapan Fatih Terim, 'Bu maç hem soğuk havaya hem de lige ciddi bir prova oldu. Değişik şekillerde takımızı gördük. Eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi gidereceğiz, ev ödevlerimiz var. Ancak futbolcularımızın arzusundan, takımımızın disiplininden ve mücadelesinden son derece memnunum.' dedi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

24. dakikada Feghouli’nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında Gomis topa vurmakta gecikince savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
26 dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Gomis'in sert şutunda kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.
33. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Yasin'in pasında Gomis, topu filelere gönderdi. 0-1.
43. dakikada Feghouli’nin ceza sahasına ortasında Yasin'in şutunda top ağlara gitti. 0-2

53. dakikada Gomis’in pasında sağ çaprazda topla buluşan Feghouli düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3
59. dakikada Saruhan Fındıkçı’nın sert vuruşunda top kaleci Eray’ın elinde kaldı.
64. dakikada orta sahadan atılan topa hareketlenen Feghouli kaleciyi geçtikten sonra çaprazdan boş kaleye gönderdi. Ancak Uğurcan kale çizgisi üzerinden topu uzaklaştırdı.
76. dakikada Eren Derdiyok'un sert şutunu kaleci Hüseyin kurtardı.

'LİG ÇOK ÇETİN GEÇECEK' 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, turu geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi. Bucaspor'un da elinden gelen mücadeleyi gösterdiğini belirten Terim, "Bu maç hem soğuk havaya hem de lige ciddi bir prova oldu. Değişik şekillerde takımızı gördük. Eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi gidereceğiz, ev ödevlerimiz var. Ancak futbolcularımızın arzusundan, takımımızın disiplininden ve mücadelesinden son derece memnunum. Ben de futbolcularla vakit geçiriyorum, onları daha fazla tanımaya çalışıyorum. Bu 10 günlük süreç çok iyi oldu. Beraber oynama kültürümüzü artırmalıyız. Takım ve bireysel performansımızı yukarı çekmeliyiz. Lig çok çetin geçecek" dedi.