Geçen sezon kolu kırılan ve ameliyat olan Brezilyalı futbolcunun yeni bir operasyon geçirebileceğinin öğrenilmesi, sarı lacivertlilere büyük şok yaşattı. Atiker Konyaspor maçında sakatlanan Fernandao’nun kolunda beş parçalı kırık oluşmuştu. Ancak bu kırıklar tam olarak kaynamadı. Ülkesinden iyileşmeden dönen golcü oyuncu tüm planları alt üst etti.

Kulüp doktorları yapılan kontrollerden sonra ilk planda iki ay boyunca ameliyat yoluna başvurmadan kırığın oluştuğu bölgenin iyileşmesini bekleyecek. Eğer Fernandao sağlığına kavuşamazsa mecburen tekrar ameliyat masasına yatacak. Brezilyalı futbolcunun yeni bir operasyon geçirmeden tam olarak iyileşme ihtimali oldukça az görünüyor. Tekrar bir operasyon geçirmesi durumunda ise Fernandao sezonun ilk yarısını kapatacak. 

ÖNCELİK FORVETTE

Forvet hattında sıkıntı yaşayan teknik heyet, Fernandao’dan gelen bu haber ile büyük şok yaşadı. Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın bu bölgede Van Persie dışında kullanabileceği bir isim kalmadı. Hollandalı futbolcunun da yoğun maç temposunu kaldırması mümkün değil. Zaten takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdüren Van Persie’nin düzenli bir şekilde forma giymesi de beklenmiyor.

Şu an Fenerbahçe’nin elinde tam kapasite ile hazır olan tek isimse genç forvet Ahmethan Köse. Bu nedenle Teknik Direktör Aykut Kocaman acil olarak bu bölgeye takviye yapılmasını istiyor. Ancak transfer kısıtlaması, fiyatların yüksek olması ve bunun yanısıra iyi kalitede forvet oyuncusu bulmada yaşanan sıkıntılar sebebiyle bu bölge için henüz çözüm bulunmuş değil. (Skorer)