Süper Lig'in 12'nci haftasında Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor ile karşılaştı. Mücadele Fenerbahçe'nin 4-1 üstünlüğü ile son buldu. Soldado attığı 3 golle maçın en çok ismi olurken Hollandalı futbolcu Janssen, 'Soldado bu akşam ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Ceza sahası içerisinde 3 defa pozisyona girdi ve tamamını değerlendirmeyi başardı.' dedi. 

MAÇTAN DAKİKALAR

20'nci dakikada Mehmet Topal'ın ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Rochet topu kornere çeldi.

25'inci dakikada Aatıf'ın uzak mesafeden sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Rochet'te kaldı. 

31'inci dakikada Josef de Suoza'nın topunda ceza sahası içinde buluşan Janssen'in vuruşunda defanstan çeken top Dirar'da kaldı. Dirar'ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0. 

37'nci dakikada Dirar'ın ceza yayı solundan vuruşunda top yandan auta gitti.

47'nci dakikada Emre'nin savunma arkasından pasında topla buluşan Bifouma'nın vuruşunda meşin yuvarlar ağlara gitti: 1-1.

51'inci dakikada İsmail'in kullandığı köşe vuruşunda içeride oluşan karambolde topla buluşan Skrtel'in vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

61'inci dakikada kazanılan köşe vuruşunda top iki kez direkten döndü. Bu pozisyon içinde Janssen'in üst üste 2 kez kaleye yolladığı top üst direkten geri gelirken, Soldado yarım vole bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve takımını yeniden öne geçirdi: 2-1. 

64'üncü dakikada Ndinga'nın sarı kart göstermesine uzun süre tepki gösteren Bifouma üst üste gördüğü 2 sarı kart sonucu kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

77'nci dakikada Soldado, ceza sahası içinde rakibinden kaptığı topu iyi değerlendirdi. Soldaso, ikinci rakibine de çalım atarak plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-2.

81'inci dakikada Giuliano'nun pasında defansın arkasına sarkan Soldado, akıl dolu bir dokunuşla topu ağlara göndererek hat-trick yaptı: 4-1.

'ÖNEMLİ BİR GALİBİYET OLDU'

Fenerbahçeli futbolcu Janssen, 4-1 galip ayrıldıkları Demir Grup Sivasspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Ligde geride kalan 3 maçta istediklerini alamadıklarını ifade eden Janssen, "Bu maçların ardından bir araya geldik. Bu işleri iyi bir noktaya getirmemiz gerektiğini konuştuk. Artık saha içerisinde 3 puan almamız mecburiyeti içerisindeydik.  Kendi aramızda takım halinde bu konuşmaları yaptık. Rakiplerimizin puan kaybı da bizim için olumlu bir noktaydı. Önümüze kazanmamız takdirde yaklaşma şansı gelmişti. Bunun için önemli bir galibiyet oldu" dedi.

'ÇOK İYİ BİR SKOR ALDIK'

Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında gerçek bir takım olarak mücadele ettiklerini dile getire Hollandalı, "Gerçek bir takım gibi mücadele ettik. Son 3 maçta eksik olan buydu. Bugün bunu sergilediğimizi düşünüyorum. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Bir arkadaşı hata yaptığında hemen yardım etmeye çalıştı. Mücadelemiz, kavgacı ruhumuz sahadaydı. İkinci yarının hemen başında rakibimiz 1-1 yaptı. 1-1'den sonra çok güçlü olmalısınız. Mental açından kuvvetli olmalısınız. Biz de bunu yaptık. Çok iyi bir skor aldık" diye konuştu.

'BU TAKIM İÇİN HERKES GOL ATABİLİYOR'

Sarı-Lacivertli ekipte oynayan bütün arkadaşlarının güçlü olduğunu kaydeden Janssen, "Her oyuncu önemli. Bu akşam da gördüğünüz. Bu takım için herkes gol atabiliyor. Bu akşam Roberto Soldado oyuna girdi ve 3 gol attı. Çok iyi şeyler başarabiliriz"

"FAZLASIYLA ÖZ GÜVEN VEREBİLECEK BİR SKOR"

Janssen, futbolda kötü zamanların da olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Bunları yaşadıktan sonra mental anlamda ne kadar kuvvetli olduğunuzu göstermelisiniz. Biz de bu akşam bunu yaptık. Bu skor bize fazlasıyla öz güven verebilecek bir skor. Şu anda yolumuza devam edeceğiz. Asla da öyle bir şey yaşanmayacak."

"SOLDADO BU AKŞAM NE KADAR TEHLİKELİ BİR OYUNCU OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Demir Grup Sivasspor mücadelesinde 3 gol kaydeden Soldado ile ilgili de konuşan Hollandalı futbolcu, "Soldado bu akşam ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Ceza sahası içerisinde 3 defa pozsiyona girdi ve tamamını değerlendirmeyi başardı. 3 gol attı. Hem onun için hem takım için güzel oldu. Bizim hepimizin birbirine ihtiyacı var" şeklinde konuştu.