Fenebahçe ve Beşiktaş arasında oynanan tartışmalı derbiye ilişkin  Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu '77. dakika sayılmayan gol, penaltı, hocamızın tribüne gönderilmesi diyorlar. Sayın Şenol Güneş'in tribüne gönderilmesi nasıl yanlıştı? Tek doğru olan 77'deki ofsayt.' derken Fikret Orman'a yönelik 'Efendi kelimesinin anlamı sıfat olarak görgülü, nazik anlamına geliyor. İsim olarak geçiyorsa buyruğu yürüyen, sözü geçen anlamına gelir. Biz olduğumuz sürece Fenerbahçe buna izin vermez.' ifadesini kullandı. 

'İZİN VERMEYİZ'

Yapılan törenin ardından Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş derbisiyle ilgili konuştu:

"Bu konularda basının önüne çıkıp konuşmak istediğimiz şeyler değil. Futbolcuların, teknik adamların konuşmasını istiyoruz. Hak edilmiş bir galibiyet. Futbol adaleti içinde Fenerbahçe galip gelmeliydi.

"Ben Sayın Fikret Orman'ın bazı açıklamalarında sorun olduğunu düşünüyorum. Efendi kelimesinin anlamı sıfat olarak görgülü, nazik anlamına geliyor. Sürekli yapılan açıklamada bu anlamda kullanılıyorsa bunu kamuoyu takdir eder. İsim olarak geçiyorsa buyruğu yürüyen, sözü geçen anlamına gelir. Biz olduğumuz sürece Fenerbahçe buna izin vermez. Leipzig maçı sonrası 'Futbol oynamaya gelen, iyi niyetli futbolcular vardı' dedi. Quaresma, Pepe, Medel ve Oğuzhan da böyle çıksaydı, daha güzel bir maç olabilirdi. Quaresma'yı bu hale getiren nedir? Babel'in tekme atmasının nedeni nedir? Ya Anadolu yakasının havası ya da Karabük maçında aynı pozisyonda kırmızı kart gösterilmemesi diyebilirim. Yine Leipzig maçı sonrası Sayın Fikret Orman dedi ki, 'Kötü bir ortam hazırlandı. Ligin 2. yarısı bizim stadımızda oynanacak.' Bu laf benim katılmadığım, 'Futbolda dün yoktur, bugün vardır' lafına uygun. Hasan Çetinkaya'nın kafasının yarıldığını, futbolcumuzun boğazının sıkıldığını görmedi herhalde. Leipzig maçında Fenerbahçe'ye küfür edildiğini duymadı herhalde. Futbolcularımız alın teriyle, savaşarak, taraftarımızın desteğiyle hak ettikleri bir maçı kazandılar. Bu haklı galibiyeti, tartışmalarla geride bırakılmasına müsade etmeyeceğiz. 77. dakika sayılmayan gol, penaltı, hocamızın tribüne gönderilmesi diyorlar. Sayın Şenol Güneş'in tribüne gönderilmesi nasıl yanlıştı? Tek doğru olan 77'deki ofsayt. Orada da gol mü, yoksa pozisyon mu? Benim gördüğüm oyunun durduğu, Kameni'nin, Cenk'in hareket etmediği. Bir tek bu hatadan haklı galibiyetimizi gölgelemeye çalışıyorlar. Biz haklı bir galibiyet aldık."

'KAYBEDİNCE SAYGI DUYMAK LAZIM'

"Efendi kelimesinde düşüncemi söyledim. Sıfat olarak kullanılıyorsa kendiniz söylemezsiniz, kamuoyu karar verir. Diğer anlamda ise böyle bir sonuçla karşılaşınca böyle tepki verir. Beşiktaş, 12 senedir burada Fenerbahçe'yi yenemiyor. Her yenilgi sonrası bu açıklamaların yapılması, Şenol Güneş'in her maçta bunları yapması... Ben bunlara anlam veremiyorum. O grubun iyi niyetli, futbol oynamak için sahaya çıktığı söylenemez. Sayın Fikret Orman, her konuştuğunda diyor ki 'Bizim futbolcularımız çok ahlaklı, aile ortamı var.' Bunları söylerken diğer kulüpleri rencide ediyor. Efendilik böyle olmaz. Kaybedince saygı duymak lazım."

"Mahmut ağabeyin söylediğinin içerikleri... Mahmut ağabey bugün olsa bu açıklamayı yapmaz. Bu kulüpte olan futbolcuların iyi olduğunda da kötü olduğunda da Fenerbahçe yanında olmuştur. Onu sahiplenmiştir, bazen bu eleştiriye konu olur. Buradan ayrılan bir futbolcunun oraya hoş gözükmek için farklı şeyler söylemesine gerek yok. Zaten futboluyla yapar. Tarihte birçok futbolcu rakiplerine transfer olmuştur. Ama son dönemdeki gibi çirkin şeyler olmuyordu. Mahmut Uslu yanlış bir dil seçmiştir ama duyguları budur."

"Caner maçtan önce Beşiktaş tribününe saygı gösterisi yaptı. Yapabilir ama burası yeri değil. Caner'e 'fişek' lakabını veren tribünler önündeydi. Burada güzel günler yaşadı, saygılı olmalıydı."

"Biz bütün futbol sektörü içinde dişlinin bir parçasıyız. Konuşurken herkes iyi niyetli. Basın toplantılarında dikkatli konuşmaya çalışıyorum. Türkiye'de anlayışın değişmesi lazım."

"Başkan 100 milyon dolar'lık kullanılabilir paramız olduğunu söyledi. Borçlarımızı yapılandırdık. Beşiktaş da yaptı yakın zamanda. Başkan futbolcu almak için paramız olduğunu söylemişti, bunda da yanlış bir şey yok."

"Bizim aleyhimizde olunca hakemler bunları yapabilir, Fenerbahçe kötü oynuyor gibi bir anlayış vardı. Federasyondan da bunları duyduk. Denkleştirici adalet diye bir şey uyduruldu. Hakemler hata yapabilir ama sezon sonuna baktığımızda hatalar denktir. Biz buna karşı olduğumuzu söylemiştik. Sistematik hata yapanın bu camiada işi olamaz. Hakem gördüğüne karar verir, kendi standartı vardır. Takıma göre değişiyorsa sıkıntı vardır." (Ajanslar)