Fenerbahçe, daha önce kadrosuna kattığı Luis Neto, Eljif Elmas ve Vincent Janssen için imza töreni düzenledi. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde söz alan Janssen, "Mutluyum burada olmaktan. Benim için güzel bir fırsat. Burası büyük aile. İlk dakikadan beri bunu hissediyorum. Geldiğim ilk anda hazır durumdayım. Ulaşmamız gereken hedefler var. Bu yolda devam ediyoruz" dedi.

JANSSEN: KUPALAR İÇİN HAZIRIZ

Janssen: "Buraya geldiğim için mutluyum. Hazırdım geldiğimde. Gol de atmayı başardım. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışacağız."

"Bir karar alıyorsanız düşünmeniz gerekiyor. Fikir aldığım insanlar oldu. Hep pozitif konuştular. Buraya gelmekle yüzde 100 doğru karar verdiğimi düşünüyorum."

"Beşiktaş maçında 2. golü attım, taraftarlar için ne kadar önemli olduğunu biliyordum. 2. golden sonra kazanacağımızı düşündüm, belki hataydı. Çok erkendi. Golden sonra bana çocuk sarılmak istedi, ben de sarıldım. Çılgın bir atmosfer vardı. Kariyerimde gördüğüm en iyi atmosferdi diyebilirim."

"Henüz kariyerimde bir kupa kazanamadım ama 23 yaşındayım. Önümde uzun yıllar var. Burada kupa kazanmak istiyorum, bütün kulüp istiyor. Zor olacak ama çok iyi bir takımız. Hazırız ama bunu da göstermek zorundayız."

"Hakem kararlarıyla ilgili konuşmanın çok fazla anlamı yok. Hakem elinden geleni yapıyor sahada, iyi yönetmek için."

NETO: KULÜP BANA İLK GÜNDEN KOLLARINI AÇTI

Neto: "İlk duygularım çok olumlu. Kendimi çok iyi hissediyorum. Çok büyük bir kulübün parçası olduğumun farkındayım. Antrenman açısından bakınca da çok iyi bir kulüpte olduğumu görüyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum."

"Her zaman ayaklarımı kullanmayı seviyordum. Futbola başladığımda defansif orta saha olarak oynuyordum. Bir gün bir hocam uzun boylu olduğum için stoperde oynattı. Daha sonra tutkuyla bağlandığım bir pozisyon oldu. Her zaman kendimi geliştirmeye çalıştım."

"Uyum konusunda en önemlisi kulübe uyum sağlamaktır. İlk günden itibaren bana kollarını açtılar. Bana devamlı ihtiyaçlarımı soruyor. Şehir ayrı bir kısım. Dün evime yerleştiğim ilk günümdü. Araba kullanma kısmına çok iyi başlayamadım henüz. Bunlar küçük detaylar. Normalde zor olan kulübe uyum sağlamaktır. Bunu çok kısa sürede geride bıraktım."

"Böyle maçların ardından normaldir hakem tartışılması. Hakemi de etkileyecek bir atmosfer vardı. Biz o akşam haklı bir galibiyet aldık, sonuç adildi. O akşamki zaferi hakeme bağlamayalım, biz kazandık."

"Kırmızı kartı gördüğümde çok üzüldüm ama o faulü yapmaya mecburdum. İşler çok iyi gidiyordu ama faule mecburdum. Kırmızı kart görecektim ama golü önleyecektim. 10'a 10 kalacaktık ama yine de kazanabileceğimizi biliyordum. Fernandao benim yanıma geldi, çok güzel bir davranıştı. Geldi, kafamı kaldırdı, öne doğru yürümemi sağladı. Bu birlik duygusuyla maçı kazandık."

Şekip Mosturoğlu: Eljif'in Neto ve Janssen'den farkı var, lisansı transfer dönemi bittikten sonra çıktı. Neto ve Janssen imzayı atmıştı ama o atamamıştı. Bugün o nedenle imza töreni yapıyoruz. Bu hafta 18 yaşına girdi. Hasan Çetinkaya'nın çok emeği var. Önemli Avrupa kulüplerinin talip olduğu bir oyuncuydu, o noktada bize geldi. Çok önemli bir transfer bizim için. Babasının çok emeği oldu transferde.

Eljif Elmas: "Çok mutluyum böyle büyük bir kulübe geldiğim için. Herkese teşekkür ediyorum. Başkana, babama ve Hasan ağabeye özellikle teşekkür ederim."

"Fenerbahçe çok büyük bir kulüp, benim için çok önemli bir kulüp. İnşallah uzun yıllar kalırım inşallah. Çok iyi işler yapmak istiyorum. İnşallah bu yıl şampiyon oluruz. Boğa'da resim çektirdim. Maç yaptık, gezdik, Kadıköy'ü çok beğendim. İnşallah uzun süre devam ederim."

"Ocak ayında başlamam biraz dezavantaj olabilir ama benim için problem yok."

"Aykut Kocaman çok bir şey anlatmadı. Telefonla konuştuk, her şeyin iyi olacağını söyledi. Geldim."

"Pero Antic benim çok iyi arkadaşım oldu, Fenerbahçe sayesinde. Obradovic çok iyi bir hoca. Benim idolüm Ronaldinho. İnşallah onun gibi olurum."