Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Tur ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Adana Demirspor'u 6-0 mağlup etti. Maç sonrası açıklama yapan Aykut Kocaman,  "Çok büyük bir avantaj sağladık. Beklediğimizin çok üzerinde bir skor oldu. Maçın başından itibaren, son 10 dakikaya kadar son derece ciddi oynayan bir takım vardı sahada. Bu da net şekilde skora yansıdı." dedi. 

MAÇTAN DAKİKALAR

23'üncü dakikada orta sahada topla buluşan Oğuz, sağ kanatta hareketlenen Şener'in koşu yoluna meşin yuvarlağı bıraktı. Ceza sahası içinde topu kontrol eden Şener yerden ortasını yaptı, Alper topu filelere gönderdi: 1-0.

26'ncı dakikada sağ kanattan Alper'in pasıyla topu kontrol eden Vincent Janssen iki oyuncudan sıyrılıp vuruşunu yaptı ve ağları sarstı: 2-0.

45'inci dakikada Valbuena ile Janssen'in paslaşmasında Valbuena ceza sahası içerisinde topla buluştu. Fransız oyuncunun ortasına kafa vuran Hasan Ali, durumu 3-0'a getirdi.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

51'inci dakikada Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta yükselen Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda kaleci Kurtuluş topu çeldi. Dönen topu iyi takip eden Alper yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 4-0.

66'ncı dakikada sol kanatta topla buluşan Valbuena son çizgiye inerek yerden pasını Alper'e çıkarttı. Tecrübeli oyuncunun vuruşu, bir kez daha ağlara gitti: 5-0.

89'uncu dakikada maçın hakemi Ali Şansalan, Janssen'e yapılan müdahalenin ardından penaltı noktasını gösterdi.

90'ıncı dakikada Ahmethan'ın kullandığı penaltı vuruşunda top kaleci Kurtuluş'un müdahalesine rağmen önce direğe, sonra ağlara gitti: 6-0.

Mücadele, Fenerbahçe'nin 6-0'lık galibiyeti ile sonuçlandı.

"MEHMET'İN DURUMUNU KESTİRMEK ZOR"

Ligde devre arasının sonunun yaklaştığı bir dönemde böyle bir galibiyetin çok önemli olduğunu söyleyen Kocaman, "Çok büyük bir avantaj sağladık. Beklediğimizin çok üzerinde bir skor oldu. Maçın başından itibaren, son 10 dakikaya kadar son derece ciddi oynayan bir takım vardı sahada. Bu da net şekilde skora yansıdı. Bunu moral anlamında Kasımpaşa maçına taşımak en büyük amacımız olacak" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ekici'nin sakatlıktan dolayı oyundan alındığını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Mehmet'in ne durumda olduğunu şu anda kestirmek zor. Kas problemi gibi görünüyor. Valbuena'nın hazır hale geliyor olması, bizim açımızdan ilerleyen maçlarda pozisyon bulmak için önemli. Alper'in sezon başındaki görüntüsüne doğru gitmesi, tam da ihtiyaç duyulduğu anda topu içeriye sokma kalitesini yakalaması, Kasımpaşa maçı öncesi artı puan olarak görülebilir" diye konuştu.

Genç oyuncu Oğuz Kaan'a ilk 11'de şans vermesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaman, "Daha önceki dönemimde de genç oyunculara ihtiyaç duyulduğu anda şans vermiştim. Bu daha da devam edecek. Oğuz Kaan çok şey vaat eden bir oyuncu. Özellikle zihinsel olarak çok güçlü. İyi bir yolculuğa başladı ve umarım arkası gelir. Hem kendisi, hem ailesi, hem de Fenerbahçe için umarım iyi olur. Kulübün değerlerini taşıyacak, gelenlere bunu aktaracak ve ileriye taşıyacak köklü oyunculara ihtiyaç var. Onlardan birisi olabilir. Umarım bizi yanıltmaz. Genç oyunculara mümkün olduğunca şans tanıyacağım. Ozan konusunda ise, onunla bazı şeyleri konuştum ancak buradan paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

"SOLDADO'NUN DURUMUNA GÖRE KARAR VERECEĞİZ"

Kasımpaşa maçında birçok oyuncusundan yararlanamayacağının hatırlatılması üzerine konuşan Aykut Kocaman, şunları söyledi:

"Janssen cezalı. Soldado yarın gelecek ve son durumuna bakacağız. Soldado'nun durumuna göre kime şans vereceğimize bakacağız. Esas itibariyle inancım, büyük oyuncuların katkılarına bir lafım yok ama takım gücüne daha çok inanıyorum. 10 kişiden 11-12 kişilik enerji çıkaracak duruma gelmemiz gerekiyor. Takımda en çok öne çıkarmaya çalışacağım duygu ve davranış şekli bu. Bireylerden ziyade grubun gücünü öne çıkarmak önemli. Unutmadan söyleyeyim, Adana Demirspor'un harika bir taraftar grubu vardı ve teşekkürü hak ettiler."