Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ünal Aysal'ın dün akşam yaptığı açıklamaların ardından sosyal medyadan açıklama yaparak  'Tüm enerjimi, hevesimi, heyecanımı, başarı isteğimi ve emeğimi; ikinci sezon hazırlıkları için zorlu bir yola çıktığımız için takımııza ayırıyor, boşa zaman harcamak istemiyorum. Herkesin içi rahat olsun.' dedi. 

'BİR SÜREDİR İÇİMİZDEKİ...'

Terim açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Galatasaraylılar, bir süredir içimizdeki ve dışımızdaki bazı aktörlerin vesile olduğu, gerçek dışı iddia, yorum, haber ve ithamları duyuyorum. Tüm enerjimi, hevesimi, heyecanımı, başarı isteğimi ve emeğimi; ikinci sezon hazırlıkları için zorlu bir yola çıktığımız için takımııza ayırıyor, boşa zaman harcamak istemiyorum. Herkesin içi rahat olsun."

'BANA BİR SÜRÜ DUYUMLAR GELİYORDU'

Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal dün katıldığı canlı yayında şunları ifader etmişti: 

"Aramızda hiçbir şey yoktu karşılıklı. Arkadan olur, bilemem. Galatasaray'da başkan önemli bir adamdır, ailenin babasıdır. Futbolcu, teknik direktör, diğer yöneticiler... Onlar başkanın çizdiği çizginin üzerinde yürürler.

Fatih Hoca ile aramızda bir yanlışlık oldu. Bir ağustos günü, Florya'ya uğradım. Bana bir sürü duyumlar geliyordu 'Hoca milli takıma gidiyor' diye. Başkan olarak ilgilenmezseniz, görevinizi ihmal edersiniz. Beni de çok iyi karşıladı sağ olsun. 'Hocam böyle bir şeyler var' dedim. O da 'Milli görev, ısrar ediyorlar. 4 tane maç oynanacak. Bana ihtiyaçları var' dedi. 4 maç içinse sorun yok dedim.

Fatih Hoca 'Ben Galatasaraylıyım, Galatasaray'da kalacağım' dedikten sonra sorun benim için kapandı.

Yıldırım Demirören'le konuştum, Fatih Hoca'nın 4 maç takımın başında kalacağını, aynı zamanda Galatasaray'ın da başında olacağını söyledim. Demirören şaşırdı, 'Biz böyle anlaşmamıştık' dedi.

Daha sonra Yıldırım Demirören, '4 maçlık formül bize uymaz. Biz başka alternatif bakalım o zaman' dedi. Sohbet orada bitti. Fatih Hoca'ya dönüp 'Bu işi temizledik' dedim, rahatladık.

Ben o gün Bodrum'a gittim, tekneme bindim. Televizyonu açtığımda bir merasim gördüm, imza merasimi. Baktım Fatih Hoca da orada, baş rollerde. Bir kulüp başkanı olarak size ne hissederdiniz diye sorsam, uykunuz kaçar mıydı?

Fatih Hoca ile aramızda yaşanan sorun buydu. Başka bir şey olmadı. Bu olaydan sonra hoca ile bir yerde görüşmedik. O dönem 4 maçlık süreçte 1 galibiyet aldık, 3 maçı kazanamadık. O dönem, 'Ne oluyoruz?' demek için görüşmek istedim, hoca ile görüşemedim. Sonuçta hoca antrenmanda öğrenmedi gittiğini. Daha öncesinde kendisine gerekli tebligatlar yapılmıştı.

Hoca eğer o akşam antrenmanda kalmayıp da yönetim kuruluna gelip bir 'Merhaba' demiş olsaydı çok daha farklı bir ayrılış olurdu. Hocayı Galatasaray'dan biz göndermedik. Milli Takım'ı seçen hocanın kendisi!" (FANATİK)