Yabancı sınırına karşı olduğunu belirten Emre Belözoğlu, "Futbol, enternasyonel bir şey. Bu kadar yatırım yapılıyor ve taraftarlar kulüplerden başarı bekliyor. Ben yabancı sınırına karşıyım. Taraftarlar da öyleler. Herkes, iyi futbolcuları izlemek ister." dedi. Türk futbolcuları ve meslektaşlarını eleştiren 37 yaşındaki Emre, "Türk futbolcuların şapkayı önlerine koyma zamanı geldi. Aralarında bu mesleği profesyonel olarak görmeyenler var. Hayatınızın merkezine futbolu koyduğunuz zaman, sevsinler ya da sevmesinler, herkesten takdir görürsünüz." diye konuştu.

BAŞIMA GELEN EN KÖTÜ ŞEY...

Sözlerine devam eden deneyimli futbolcu, "Türk oyuncuların kendilerine çok doğru örnekler almaları gerekiyor. Gençler, futbolu hayatlarının merkezine koymalı ki 'Elimizde böyle oyuncular varken neden yabancı oyuncu kullanalım' diyelim." dedi.

Hülya Avşar'ın 'Futbolculuk döneminde başına gelen en kötü şey nedir?' sorusuna Emre Belözoğlu, "Fenerbahçe'de oynadığım dönemde Rize'de silahlı saldırıya uğramamız. Korkudan ziyade futboldaki fanatizmin bu noktaya gelmesine üzüldüm." yanıtını verdi. (cnnturk.com)